Transferontwikkelingen bij Ajax en PSV, Dost niet naar Feyenoord

21 juni 2022, 00:30   Bijgewerkt: 20 juni 2022, 23:36

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 20 juni.

'FC Emmen lijkt Feyenoord af te troeven in de strijd om Dost'

In de zoektocht naar versterking voor de spitspositie gooide Feyenoord een lijntje uit naar Bas Dost. De boomlange aanvaller, transfervrij na zijn vertrek bij Club Brugge, lijkt echter voor een andere Eredivisieclub te gaan kiezen.

Witte rook is aanstaande: Götze krijgt ruimte transfer af te ronden

Mario Götze ontbrak maandagmiddag op de eerste training van het seizoen bij PSV. De spelmaker heeft de ruimte gekregen om een transfer naar een andere club af te ronden, zo meldt de Eindhovense club via de officiële kanalen. Maximiliano Romero en Vincent Müller ontbraken om dezelfde reden op De Herdgang.

KNVB gaat Leeuwinnen evenveel betalen als de mannen

De KNVB gaat voortaan speelsters van de Oranje Leeuwinnen dezelfde premies betalen als de mannen, zo maakt de Nederlandse voetbalbond maandagochtend in een persbericht bekend. Dat is vastgelegd in een nieuwe collectieve samenwerkingsovereenkomst, die per 1 juli in werking treedt.

Deze drie spelers wil Ajax halen met de Haller-miljoenen

Sébastien Haller lijkt binnen afzienbare tijd de overstap van Ajax naar Borussia Dortmund te maken. Een openingsbod van 33 miljoen euro plus bonussen werd van tafel geveegd door de Amsterdammers, maar de verwachting is dat de clubs elkaar de komende dagen alsnog zullen vinden. Het geld dat Haller in het laatje brengt, wil Ajax volgens De Telegraaf deze zomer gebruiken om drie spelers aan te trekken.

Geen Götze, wel Neres: Schmidt haalt oud-Ajacied naar Portugal

David Neres draagt met ingang van het nieuwe seizoen het shirt van Benfica. De Braziliaan verruilde Ajax begin dit kalenderjaar nog voor Shaktar Donetsk, maar door de Russische inval in Oekraïne kwam hij daar geen minuut in actie. Bij Benfica krijgt Neres te maken met Roger Schmidt, die de afgelopen twee seizoenen aan het roer stond bij PSV. De Portugezen betalen vijftien miljoen euro.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen