Kans 'levensgroot' dat Ajax zich gaat versterken met Bergwijn

22 juni 2022, 17:09   Bijgewerkt: 22 juni 2022, 19:48

Mike Verweij durft bijna met zekerheid te zeggen dat Ajax zich binnenkort gaat versterken met Steven Bergwijn. De Amsterdammers gaan de miljoenen van de verkoop van Sébastien Haller gebruiken om de aanvaller over te nemen van Tottenham Hotspur. Volgens Verweij moeten supporters van Ajax geduld betrachten, want de verwachting is dat de deal pas na 1 juli wordt rondgemaakt.

In een video-item van De Telegraaf wordt Verweij gevraagd hoe groot de kans is dat Bergwijn naar Ajax komt. "Groot, levensgroot. Maar het kan nog wel even duren. Dat heeft met meerdere factoren te maken", begint de Ajax-watcher, die aanstipt dat Spurs-voorzitter Daniel Levy een moeilijke onderhandelaar is. "Maar ook boekhoudtechnisch lijkt het voor Ajax interessant om het over 1 juli te tillen. Verkopen voor 1 juli en kopen na 1 juli: dat zijn twee verschillende boekjaren, dus dan kan Ajax betere cijfers schrijven. Ik denk dat de fans echt nog wel even geduld moeten hebben voordat Bergwijn komt. Maar dat hij komt, dat durf ik nu wel bijna met zekerheid te zeggen."

Ajax maakt al langere tijd werk van de komst van Bergwijn, die zelf een overstap naar de Johan Cruijff ArenA wel ziet zitten. Een eerste bod van vijftien miljoen euro plus bonussen werd van tafel geveegd door Tottenham Hotspur. De Engelse club zou dertig miljoen euro verlangen voor de oud-speler van PSV. In januari ondernam Ajax ook al pogingen om Bergwijn los te weken bij Spurs, maar toen bleef een akkoord uit. Spurs verlangde destijds naar verluidt 25 miljoen euro voor de aanvaller, die door zijn goede optredens in het Nederlands elftal meer waard lijkt te zijn geworden.

Haller

Ajax staat op het punt een andere grote transfer te completeren. Haller maakt naar verwachting donderdag voor 35 miljoen euro (inclusief bonussen) de overstap naar Borussia Dortmund. "Als de nieuwe trainer hem zo 'makkelijk' - het blijft natuurlijk een hoop geld - laat gaan, dan past hij niet in de visie van Alfred Schreuder. Dat betekent dat hij niet heel erg gemist zal worden", stelt Verweij. "Ik denk dat Schreuder andere ideeën heeft over de invulling van de spitspositie. Brobbey wordt daar als het goed is een alternatief voor, maar ook Tadic en Bergwijn zullen daar gaan spelen. Als Tadic daar staat, kan Bergwijn aan de linkerkant spelen. Dan kom je met een voorhoede Bergwijn, Tadic en Antony."

Lees ookDit is wat Sébastien Haller gaat verdienen bij Borussia Dortmund

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan gaat Schreuder dus 4-4-2 spelen, want Tadic is geen diepe spits. Die zakt terug naar de nummer 10 positie. Kan in Europese wedstrijden prima, maar in de eredivisie heb je meer aan een aanspeelpunt. Het is daarom voor Ajax te hopen dat Brobbey nog komt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen