Verweij weerspreekt akkoord over Bergwijn-transfer: 'Dat is onzin'

23 juni 2022The Athletic pakte woensdagavond uit met het nieuws dat Tottenham Hotspur en Ajax eindelijk akkoord zouden zijn over de transfer van Steven Bergwijn. Maar volgens Mike Verweij van De Telegraaf is dat 'onzin'. 

Verweij weerspreekt akkoord over Bergwijn-transfer: 'Dat is onzin'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Ajax zit al tijden achter de handtekening van Bergwijn aan. De Amsterdammers wilden de rappe vleugelspeler in de zomer van 2019 al overnemen van PSV, maar toen waren de Eindhovenaren niet bereid om hem naar de directe concurrent te laten gaan. Afgelopen winter deed Ajax een poging bij Tottenham Hotspur, dat Bergwijn een jaar eerder nog had overgenomen van PSV. Hoewel de speler zelf niet onwelwillend tegenover een transfer naar Amsterdam stond, kwam het er niet van. De vraagprijs van Tottenham Hotspur was Ajax iets te gortig. 

Beide partijen zijn inmiddels al weken aan het onderhandelen over de transfersom. De Engelse topclub zou 30 miljoen euro willen ontvangen, maar Ajax zelf hoopt Bergwijn voor 25 miljoen euro terug naar Amsterdam te halen. The Athletic meldde woensdag een akkoord tussen beide clubs, maar als we Verweij moeten geloven, is daar dus nog geen enkele sprake van. De Telegraaf schrijft deze donderdagochtend daarentegen wel dat Ajax er 'eindelijk in lijkt te slagen Bergwijn binnen te halen'.

Lees ook: 'Tweede spits achter Brobbey: Ajax toont interesse in Zirkzee'

'H2 – bestaand uit technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar – hebben op hoofdlijnen een akkoord met de speler zelf over een vijfjarige verbintenis en verhoogden het bod bij Tottenham Hotspur tot 25 miljoen euro', klinkt het. Volgens De Telegraaf zullen de Ajax-fans echter nog wel even geduld moeten hebben. Mochten Tottenham Hotspur en Ajax nog vóór 1 juli een akkoord bereiken, zal het alsnog tot volgende maand duren voordat Bergwijn wordt gepresenteerd. 'Omdat de aankoop dan in het nieuwe boekjaar valt', klinkt de uitleg. 

Reacties

Ajax

gerelateerd