Cerny slaande Heracles fan hard bestraft, net als Saint-Étienne

23 juni 2022 – De 'supporter' van Heracles Almelo die vorig seizoen een klap uitdeelde aan Vaclav Cerny, heeft een landelijk stadionverbod opgelegd gekregen. Ook de club heeft een straf opgelegd gekregen voor die actie, maar wel ook nog door andere ongeregeldheden. 

Cerny slaande Heracles fan hard bestraft, net als Saint-Étienne

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De Eredivisieclub zelf heeft ook een straf gehad van €15.000,- vanwege onacceptabel gedrag van een deel van de aanhang. Daarbij werd dus onder meer de klap uitgedeeld aan de aanvaller van FC Twente, maar ook werd er vuurwerk afgestoken, met bier en andere vloeistoffen gegooid en werden er voorwerpen op het veld gegooid waarbij Twente-keeper Lars Unnerstall werd geraakt.

Overigens moet de club vrezen voor nog meer straffen, want er lopen nog twee onderzoeken naar het gedrag van de fans van Heracles Almelo. 'Vooronderzoeken naar mogelijke wanordelijkheden door toeschouwers gedurende de wedstrijden Heracles Almelo – Sparta Rotterdam (15 mei 2022) en Heracles Almelo – Excelsior Rotterdam (21 mei 2022) lopen nog', staat te lezen in het bericht.

Lees ook: Wormuth wilde na ontslag meteen terugkeren bij Heracles Almelo

Keiharde straf Saint-Étienne
In de Franse Ligue 2 is Saint-Étienne, dat net als Heracles Almelo dit seizoen degradeerde, keihard gestraft voor de ongekende veldinvasie na het duel waarin degradatie officieel werd. Alle supporters bestormden massaal het veld en er werd heel veel vuurwerk afgestoken. Het zorgde voor veel gevaar voor de spelers op het veld in Stade Geoffroy Guichard.

Lees ookOok in Frankrijk gaat het mis: spelers moeten vluchten bij veldbestorming

Daar is de club keihard voor bestraft, want op het tweede niveau begint de club met drie minpunten. Bovendien worden de eerste vier duels in eigen huis zonder publiek afgewerkt als straf. Voor het eerst sinds achttien jaar speelt Saint-Étienne op het tweede niveau in Frankrijk en ook nog eens met een extra achterstand.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd