Voormalig Juve-speler wil van De Ligt af: "Past hier niet, geen leider"

26 juni 2022, 17:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De kans bestaat dat Matthijs de Ligt de deur bij Juventus deze zomer achter zich dichttrekt. De club wil hem graag langer vastleggen, maar tegelijkertijd hengelt ook Chelsea naar de diensten van de 22-jarige verdediger. Als het aan Nicola Legrottaglie ligt, die als verdediger 154 wedstrijden voor Juve speelde, gaat de club voor de transfersom in plaats van een langer verblijf.

Dat vertelde de Italiaan aan TuttoJuve.com. "Ik ben altijd fan geweest van zijn karakter", begon hij nog lovend over De Ligt. "Maar ik denk dat hij nooit echt bij Juventus heeft gepast. Ik heb nooit een leider in hem gezien. Van buitenaf leek het erop dat hij geen deel uitmaakte van de groep. Hij heeft er nooit alles aan gedaan om zich geliefd te maken bij zijn teamgenoten." 

De Ligt ligt bij Juventus nog vast tot medio 2024, maar zal toch al deze zomer een keuze moeten maken. De club wil namelijk graag dat hij zijn contract verlengt tot 2026, waarbij ook zijn status zou veranderen. Volgens Corriere dello Sport moet hij samen met Federico Chiesa, Manuel Locatelli en Dusan Vlahovic een van de steunpilaren worden van het nieuwe Juventus. 

Tegelijkertijd lonkt ook een transfer voor De Ligt. Door een clausule in zijn contract is hij deze zomer voor een gelimiteerde afkoopsom van naar verluidt rond de 120 miljoen euro op te halen. Chelsea zou hem na het vertrek van Andreas Christensen en Antonio Rüdiger graag binnenhalen. Ook een reünie met Erik ten Hag bij Manchester United wordt als optie genoemd.

Lees ook: 'De Ligt bedankt voor hoofdrol bij Juventus: Premier League lonkt'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen