Kluivert raadt Barça Frenkie-verkoop af: "Niet zomaar een speler"

28 juni 2022, 09:54

Patrick Kluivert zou het onbegrijpelijk vinden als FC Barcelona besluit Frenkie de Jong te verkopen aan Manchester United. De Engelse topclub wil de Nederlandse middenvelder dolgraag overnemen en is bereid diep in de buidel te tasten, waar Barça gezien de financiële malaise gevoelig voor is.

Dat vindt Kluivert onverstandig. "Ik hoop dat ze hem houden, ja. Hij is een speler die veel mensen heeft verrast met zijn kwaliteiten, maar je moet natuurlijk ook naar de de situatie van de club kijken. Als je hem verkoopt, is het duidelijk dat hij veel geld zal genereren voor de club", aldus de voormalig topspits in gesprek met het Spaanse Cadena Ser.

Kluivert is er echter van overtuigd dat FC Barcelona de middenvelder komend seizoen nodig gaat hebben. "Een jongen als Frenkie De Jong is niet zomaar een speler. Ik zou hem niet verkopen." De Jong speelt sinds 2019 voor de topclub. Hij slaagde er nog niet in om alle harten van de fans en de media te winnen.

Manchester United hoopt daarvan te profiteren en De Jong naar Engeland te halen. De middenvelder werkte in het verleden al zeer succesvol samen met Erik ten Hag bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen