Uitgekleed Feyenoord in eerste oefenduel pijnlijk met 0-7 onderuit

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 juli 2022 – Feyenoord heeft zich zaterdagmiddag geblameerd in de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Hoewel de Rotterdammers ontzettend veel spelers misten tegen FC Kopenhagen, was de uiteindelijk 0-7 nederlaag op Varkenoord wel heel erg fors, zeker gezien de 2500 aanwezige toeschouwers 

Uitgekleed Feyenoord in eerste oefenduel pijnlijk met 0-7 onderuit

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Door alle afwezigen waren Jorrit Hendrix, Jens Toornstra, Danilo, Mats Wieffer en Patrik Walemark de enige spelers uit de A-kern van trainer Arne Slot, die verder een beroep deed op jonge talenten en Mark Diemers. De internationals waren nog niet aangesloten bij Feyenoord, waardoor logischerwijs de automatismen ontbraken en vooral verdedigend de ploeg van Slot het erg moeilijk had.

Zo ging de piepjonge Antoni Milambo in het eerste bedrijf bij de derde tegengoal in de fout, waar Justin Bijlow bij eigenlijk elke tegentreffer geen blaam trof. Ook oud-Feyenoord Kevin Diks kwam in de eerste helft, die met een 0-5 stand werd afgesloten, tot een doelpunt tegen het uitgeklede Feyenoord. Daarbij moet ook worden aangetekend dat de Deense opponent al iets verder in de voorbereiding was en de tweede oefenwedstrijd speelde. De eerste werd door FC Kopenhagen overigens met 0-2 verloren van Silkeborg.  

Video: Feyenoord halverwege op achterstand mede dankzij Diks

In het tweede bedrijf kwamen Cole Bassett, Marouan Azarkan (die voor een overstap naar Excelsior staat) en de van AZ overgekomen Mohamed Taabouni binnen de lijnen, aangevuld met wederom een flink aantal jeugdspelers, onder wie Mimeirhel Benita. De centrale verdediger was dicht bij een eretreffer namens de Rotterdammers na een klein uur, maar raakte de paal en zag vervolgens de Deense ploeg in de counter wederom scoren na de pauze: 0-7. In de eerste helft had Feyenoord via Danilo overigens ook het aluminium al geraakt, waardoor in het eerste duel van het seizoen 2022/23 niet gescoord werd. Over een week staat RB Salzburg als de volgende oefenopponent op het programma, dan zijn veel spelers van Feyenoord weer teruggekeerd.

Scoreverloop: 5. Victor Kristansen 0-1, 20. Davit Khocholava 0-2, 73. Hákon Haraldsson 0-3, 42. Kevin Diks 0-4, 45. Roony Bardghji 0-5, 53. William Bøving 0-6, 58. Isak Bergmann Johannesson 0-7

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd