Oranje Leeuwinnen niet zonder zorgen naar EK, ondanks zege

2 juli 2022, 19:51

De Oranje Leeuwinnen hebben zaterdagavond met 2-0 gewonnen van Finland. De overwinning heeft niet voor veel vertrouwen gezorgd richting het Europees kampioenschap, dat over een week gaat beginnen. De Nederlandse dames wisten niet te imponeren in de Grolsch Veste, ondanks twee doelpunten van Vivianne Miedema.

Nederland leek met de handrem erop te spelen. Mogelijk waren de speelsters bang om kort voor het eindtoernooi geblesseerd te raken of het was iets mentaals, aangezien de ploeg van Mark Parsons ruim een week geleden het deksel op de neus kreeg tegen Engeland. Toen begon de ploeg goed aan de wedstrijd, maar stond er na negentig minuten een ruime 5-1 nederlaag op het scorebord. Na rust zakte de ploeg toen door de ondergrond.

Dinsdag wisten de dames de nederlaag van zich af te spelen door Wit-Rusland met 3-0 te verslaan, al was dat wel een tegenstander van een ander kaliber. Zaterdag stond er wel een serieuze test op het programma tegen Finland, dat ook meedoet aan het Europees kampioenschap. Voetballend was het niet groots wat Oranje liet zien, maar Miedema wist het publiek toch twee keer op de banken te krijgen. De enige grote kans van de eerste helft was meteen een doelpunt na dertig minuten. In de zeventigste minuut kon ze van dichtbij de marge verdubbelen.

Finland kreeg weinig mogelijkheden. Sari van Veenendaal moest vooral ingrijpen bij corners, waarbij ze geen fouten maakte. Aan de andere kant van het veld hield het aantal mogelijkheden voor de thuisploeg ook niet over, waardoor Parsons toch niet helemaal zorgeloos richting Engeland zal afreizen met zijn selectie. De ploeg speelt volgende week zaterdag het eerste duel op het eindtoernooi. Zweden is dan de tegenstander. Dat is een van de favorieten voor de titel, waardoor Oranje meteen vol aan de bak moet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen