Smullen in de voorbereiding: vijf oefenduels die je niet mag missen

3 juli 2022, 21:25

De voorbereiding is in volle gang. De meeste Eredivisieclubs hebben hun eerste oefenwedstrijd(en) al achter de rug. Maar wees niet getreurd: er staan ons nog veel interessante vriendschappelijke ontmoetingen te wachten. FCUpdate.nl zet een aantal op een rijtje.

PSV-Villarreal (16 juli)

PSV mag zich voorlopig de grootste Nederlandse speler op de transfermarkt noemen. De markt is officieel nog geen maand open, maar de Eindhovenaren hebben al vijf aanwinsten gepresenteerd, terwijl de zesde aanstaande is. De verwachtingen zijn daardoor torenhoog. Op 16 juli mag de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij bewijzen of er daadwerkelijk veel van haar verwacht mag worden. Dan wacht namelijk een krachtmeting met Villarreal, vorig seizoen nog halve finalist in de Champions League.

RB Salzburg-Ajax (19 juli)

Ajax versloeg SV Meppen in de eerste oefenwedstrijd. Die overwinning kreeg echter geen passend vervolg. De Amsterdammers leden zaterdag immers een ruime nederlaag tegen SC Paderborn. Het is uiteraard nog veel te vroeg om conclusies te trekken. Niet in de laatste plaats omdat de nieuwe hoofdtrainer Alfred Schreuder nog wacht op zijn internationals (en versterkingen). Op 19 juli zullen de meeste van hen er ongetwijfeld bij zijn als de eerste échte test op het programma staat: een treffen met Champions League-deelnemer RB Salzburg.

FC Twente-Schalke 04 (22 juli)

FC Twente, misschien wel de grootste verrassing van het afgelopen seizoen in de Eredivisie. De Tukkers eindigden op een knappe vierde plaats door AZ, Vitesse en FC Utrecht onder zich te houden. Daardoor maakt FC Twente zich op voor de voorrondes van de Conference League. In Enschede droomt men van dezelfde campagne als Feyenoord. Of dat realistisch is, zal moeten blijken. Op 22 juli kan de ploeg van Ron Jans zich alvast meten met een topclub. 'Grote vriend' Schalke 04 komt dan op bezoek. Schalke 04 is met ingang van volgend seizoen weer te bewonderen in de Bundesliga.

Werder Bremen-FC Emmen (23 juli)

FC Emmen is één van de drie 'nieuwkomers' in de Eredivisie. De Drentenaren keren als kampioen van de Keuken Kampioen Divisie terug op het hoogste niveau. De eerste vier oefenwedstrijden werden weliswaar allemaal gewonnen, maar daarin was de tegenstand nog niet heel hoog. Daar komt de komende weken verandering in. De ultieme test wacht op 23 juli in de vorm van een ontmoeting met Werden Bremen, dat onlangs promoveerde naar de Bundesliga.

Feyenoord-Olympique Lyonnais (24 juli)

Nog geen anderhalve maand na de verloren Conference League-finale tegen AS Roma leed Feyenoord een bijzonder pijnlijke oefennederlaag tegen FC Kopenhagen: 0-7. Arne Slot had weliswaar nog niet de beschikking over veel sterkhouders, maar met zo'n afstraffing had hij ongetwijfeld geen moment rekening gehouden. De Rotterdammers zullen de zure nasmaak daarvan snel van zich af willen spelen. Dat kan al op 9 juli tegen RB Salzburg of een week later tegen Union Sint-Gillis. Maar het mooiste treffen is dat met Olympique Lyonnais, waar Peter Bosz voor de groep staat. De ontmoeting kan extra beladen worden omdat de Fransen naast Tyrell Malacia grijpen.

Klik hier voor het volledige oefenschema van álle Eredivisieclubs! 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen