'Eriksen kiest voor project van Ten Hag bij Manchester United'

4 juli 2022 – Manchester United lijkt de eerste zomerversterking bijna binnen te hebben. Christian Eriksen heeft volgens The Athletic een mondeling akkoord bereikt met de club. Dat betekent dat Erik ten Hag de eerste nieuwkomer bijna mag begroeten. De dertigjarige spelmaker tekent naar verluidt een contract voor drie seizoenen op Old Trafford.

'Eriksen kiest voor project van Ten Hag bij Manchester United'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Hoewel Ten Hag en Eriksen nooit officieel samenwerkten, kennen de twee elkaar wel goed. Na de hartaanval van de Deen trainde hij een aantal keer mee bij zijn oude club Ajax, waar de Nederlandse trainer toen voor de groep stond. De oefenmeester zou destijds onder de indruk zijn geraakt van de spelmaker. Nu gaan de twee dus daadwerkelijk samenwerken. Dat terwijl Brentford, waar hij het afgelopen halfjaar onder contract stond, ook graag met hem verder wilde.

Eriksen nam bewust erg lang de tijd om na te denken over zijn keuze. Ten Hag heeft hem uiteindelijk kunnen overtuigen met zijn plan hoe hij United weer naar de top kan brengen. Eriksen kan daar volgens de oefenmeester een belangrijke rol in gaan spelen. Als het papierwerk helemaal in orde is, staat alleen een medische keuring de transfer nog in de weg. Die kan volgens Engelse media wel iets langer duren dan normaal, omdat Eriksen tijdens het Europees kampioenschap een hartaanval kreeg. 

Frenkie de Jong 
Eriksen moet de eerste nieuwkomer worden op het middenveld, maar daarna zijn de Red Devils nog niet klaar. Frenkie de Jong staat torenhoog op het wensenlijstje van de Engelsen. Daarnaast moet er ook in defensief opzicht het nodige gebeuren, vindt Ten Hag. Hij wil Tyrell Malacia en Lisandro Martinez graag aan de selectie toevoegen.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd