Miljoenenmeevallers brengen PSV opnieuw transfermarkt op

5 juli 2022, 13:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV roerde zich al flink op de transfermarkt, maar is voorlopig nog niet klaar. Dat is mede te danken aan de financiële meevallers die het vermoedelijk te verwerken krijgt in de komende week. De mogelijke overgang van Gianluca Scamacca kan de club namelijk miljoenen opleveren, net als de aanstaande deal tussen Tottenham Hotspur en Ajax.

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV een doorverkooppercentage in de dubbele cijfers bedongen bij de verkoop van Scamacca naar Sassuolo. Als de Italiaanse club de spits voor een bedrag van zo'n veertig miljoen euro gaat verkopen aan Paris Saint-Germain, levert dat in elk geval enkele miljoenen op voor de Eindhovenaren. Een aardige meevaller, aangezien er tot dusver slechts zes á acht miljoen euro werd uitgegeven.

Mocht de overgang van Bergwijn naar Ajax ook officieel worden rondgemaakt, strijkt PSV opnieuw ongeveer een miljoen euro op. PSV krijgt 3,75% van het transferbedrag, wat vermoedelijk zo'n 1,1 miljoen euro zal worden. Daarmee komt de teller van inkomende transferbedragen boven de twintig miljoen na Doan (8,5), Götze (4 miljoen), Bruma (4) en Sadílek (1,5).

Lees ook: PSV verdient uitgegeven miljoen in één klap terug met Doan

Inkomende transfers PSV

Volgens het ED wil PSV mede daarom nog de markt op. Savinho wordt in elk geval nog gehuurd van Troyes en de Eindhovenaren willen nog een linksbenige centrale verdediger. Eerder was ook Marlon van Shakhtar Donetsk in beeld, maar zijn komst wordt vermoedelijk een lastig verhaal. 'In de slotfase van de markt kunnen mogelijk nog een of andere wensen gerealiseerd worden, waarbij spelers zullen laten meewegen of ze via PSV het WK nog kunnen halen. Dit geldt bijvoorbeeld voor Georginio Wijnaldum', schrijft het regionale dagblad. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen