Ajax maakt torenhoge transfersom voor Steven Bergwijn bekend

8 juli 2022, 10:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft vrijdagmorgen de komst van Steven Bergwijn wereldkundig gemaakt. De 24-jarige aanvaller komt voor een vaste transfersom van 31,25 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. Nooit eerder betaalde Ajax zoveel voor een speler. Niet alleen scherpt de Amsterdamse club het eigen transferrecord aan, maar ook dat van de Eredivisie.

Het transferrecord stond tot voor kort op naam van Sébastien Haller. De spits, die inmiddels is doorverkocht aan Borussia Dortmund, kwam een jaar geleden voor 22,5 miljoen euro over van West Ham United. De top-tien duurste aankopen wordt gecompleteerd door David Neres, Miralem Sulejmani, Daley Blind, Antony, Quincy Promes, Edson Alvárez, Dusan Tadic en Razvan Marin.

Bergwijn stond al langere tijd op het verlanglijstje van Ajax. In januari waagden de Amsterdammers nog verwoede pogingen om de Oranje-international los te weken bij Tottenham Hotspur. Deze zomer hoopt Ajax dat 25 miljoen euro afdoende zou zijn om Bergwijn over te nemen, maar Spurs hanteerde een hogere vraagprijs. Uiteindelijk betaalt Ajax (iets) meer voor Bergwijn dan de Engelse club twee en een half jaar geleden deed. Toen stapte de aanvaller voor 30 miljoen euro over van PSV naar Spurs.

Bergwijn heeft in de aanwezigheid van onder meer de broer van Abdelhak Nouri zijn handtekening gezet onder zijn contract bij Ajax. De speler en club zijn een verbintenis tot de zomer van 2027 overeengekomen. Met de komst van Bergwijn is Ajax nog niet klaar op de transfermarkt. Owen Wijndal en Brian Brobbey moeten overkomen van respectievelijk AZ en RB Leipzig. Wordt een speler Lisandro Martínez, Jurriën Timber of Antony verkocht, dan kan er nog meer Amsterdams vuurwerk op de transfermarkt worden verwacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen