Oranje-opponent Qatar niet voorbij B-keus Mark van Bommel

10 juli 2022, 15:55   Bijgewerkt: 10 juli 2022, 17:53

Qatar is er zaterdag niet in geslaagd de vriendschappelijke wedstrijd tegen Antwerp FC winnend af te sluiten. De opponent van het Nederlands elftal op het WK bleef steken op een 2-2 gelijkspel tegen de ploeg van trainer Mark van Bommel, die niet in zijn sterkste opstelling startte.

Antwerp speelde zaterdag twee oefenwedstrijden. Het A-team kwam in actie tegen Red Bull Salzburg (1-2 winst), terwijl de B-keus het opnam tegen de nationale ploeg van Qatar. In een wedstrijd die tachtig minuten duurde, maakte Michael Frey beide doelpunten namens Antwerp. Emanuel Emegha, die in januari van Sparta Rotterdam naar de Belgische club verkaste, verzorgde een van de twee assists.

Voor Qatar verloopt de lange voorbereiding op het WK nog niet zoals gehoopt. Vorige maand oefende de tegenstander van Oranje tegen Linfield FC, de kampioen van Noord-Ierland, en werd er met 1-0 verloren. Voor Qatar stond gedurende het huidige trainingskamp in Oostenrijk aanvankelijk ook een oefenwedstrijd tegen Watford op het programma, maar die werd na kritiek van de aanhang van de Engelse club geannuleerd.

Qatar heeft nog enkele maanden om zich voor te bereiden op het WK dat komende winter wordt gehouden. Het gastland opent de eindronde op maandag 21 november tegen Ecuador. Vier dagen later, op vrijdag 25 november, staat de ontmoeting met Senegal op het programma. De groepsfase wordt op dinsdag 29 november afgesloten tegen Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen