Dilrosun geeft uitleg bij keuze voor Feyenoord: "Al lang contact''

11 juli 2022, 17:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft beet in de zoektocht naar een vervanger van Luis Sinisterra. De Rotterdammers maakten zojuist bekend dat Javairô Dilrosun met ingang van dit seizoen te bewonderen is in De Kuip. Dilrosun vertelt op de clubsite waarom hij voor Feyenoord heeft gekozen.

"Ik heb al lang contact met Arne Slot'', begint de aanvaller. "Hij wilde me er graag bij hebben, net als technisch directeur Frank Arnesen. Zij gaven me in onze gesprekken een goed gevoel. De club heeft ambitie en dat spreekt me aan. Ik wil aanvallend voetbal spelen, in een team dat vaak en lang de bal heeft. Daarom ben ik blij dat ik voor Feyenoord mag gaan spelen'', aldus Dilrosun.

Blessures

Feyenoord neemt de vleugelspeler over van Hertha BSC. Daar beleefde hij in het seizoen 2018/2019 een veelbelovende start. Hij scoorde twee keer in zijn eerste vier competitiewedstrijden en verzorgde ook nog eens drie assists. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Zo verdiende hij een uitverkiezing voor Oranje, waarvoor hij op 19 november 2018 zijn debuut maakte. Dilrosun kwam in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland na de pauze binnen de lijnen voor Ryan Babel, maar viel 22 minuten later uit met een hamstringblessure.

Die hield hem lang aan de kant. In het daaropvolgende seizoen scoorde Dilrosun nog wel vier keer in de Bundesliga, maar een seizoen later sukkelde hij wederom met blessures. Vorig seizoen werd hij door Hertha BSC verhuurd aan Girondins Bordeaux. Zijn uitleenperiode in Frankrijk werd echter geen groot succes. Van de 32 competitiewedstrijden die hij speelde begon hij slechts 19 keer aan de aftrap. Dilrosun was desondanks wel goed voor twee doelpunten en zes assists. De komende jaren hoopt hij De Kuip te betoveren. De aanvaller tekende een contract tot medio 2026.

Lees ook: Feyenoord heeft beet: aanvaller Dilrosun komt naar De Kuip

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Vlasto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben benieuwd de eerste aanwinst waar ik niet direct sago van wordt, nu hopen dat dat ook zo blijft. De Slowaakse verdediger Hancko, ben ik wel gecharmed van. Wordt tijd voor een top team, met gnonto mssn erbij en nog een LVV kan het in ieder geval beter beginnen dan we gewent zijn.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ok ok we zullen zien👍

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Welkom bij de mooiste club!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen