Opnieuw mokerslag voor Leeuwinnen: Martens moet EK verlaten

19 juli 2022, 16:46

Lieke Martens komt dit EK niet meer in actie namens de Oranje Leeuwinnen. De aanvaller van Paris Saint-Germain heeft een voetblessure en zal niet tijdig herstellen om nog te kunnen spelen. Er kan geen vervanger worden opgeroepen door bondscoach Mark Parsons.

Het is opnieuw een zware tegenvaller voor Parsons, die dit toernooi al veel pech had met zijn selectie. Eerder moest keeper Sari van Veenendaal de groep namelijk al verlaten met een blessure. Daarnaast kregen Jackie Groenen en Vivianne Miedema te maken met corona. Inmiddels is Groenen weer terug, Miedema lijkt in de kwartfinale tegen Frankrijk weer inzetbaar.

Martens kreeg in de groepsfase te maken met de nodige kritiek op haar spel. Toch baalt Parsons als een stekker dat een van zijn sterspelers moet afhaken. "Dit is verschrikkelijk nieuws voor Lieke en voor ons. Ze heeft zich dit toernooi ten volle ingezet voor het team. Het is heel jammer dat haar EK zo moet eindigen", laat de Engelse bondscoach weten de op de website van de KNVB.

Parsons mag dus geen vervanger meer oproepen voor Martens. De Leeuwinnen bereiden zich na de tweede plaats in groep C te hebben behaald, voor op de kwartfinales van het EK. Daarin wacht een enorm zware kluif. In het New York Stadium van Rotherham United speelt Oranje aanstaande zondag (21.00 uur) tegen een van de grote favorieten voor de titel: Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lullig voor haar dat ze er met een blessure weg moet uit toernooi. Maar verder komt het zeer mooi uit want Martens speelde als een verlepte krant en liep alleen maar in de weg. Die gaan we niet missen. Het jammere is dat je niet een extra speelster erbij kan halen

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens . Sterker nog volgens mij is ze gewoon niet fit . Misschien zie ik iets wat er niet is,maar ze oogt wat dikker

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was jij niet eens een nachie op stap met haar geweest😋?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zal best een leuke meid wezen ,maar niet mijn type 😀

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen