Heerenveen volgende club die tribune in stadion laat verstevigen

21 juli 2022, 14:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Heerenveen heeft donderdag via de officiële kanalen aangekondigd dat de noordtribune van het Abe Lenstra Stadion wordt verstevigd. Uit onderzoek is gebleken dat de tribune weliswaar voldoet aan de normen van het geldende Bouwbesluit, maar dat de maximale belasting in 'extreme' gevallen mogelijk hoger is dan de huidige norm.

Op advies van van de constructeur van het stadion is besloten om uit voorzorg de tribune te verstevigen, zodat de constructie in alle situaties toereikend is. "De veiligheid van bezoekers in het Abe Lenstra Stadion staat voorop. De tribune moet springende en juichende supporters te allen tijde kunnen dragen. We willen niets aan het toeval overlaten. Daarom zijn we blij dat Sportstad als verhuurder van het stadion, de extra versterkingen aan de onderzijde van de tribune nu aan het realiseren is", aldus algemeen directeur Cees Roozemond.

Heerenveen is na Heracles Almelo de tweede club die dit jaar heeft besloten het stadion te verstevigen. De Almeloërs deden dat ook uit voorzorg. Heracles maakte in februari bekend dat een deel van de tribune in extreme gevallen niet veilig was. Daarop werd besloten om in de zomer de betonnen tribune-elementen van de onderste ring te verstevigen. Vitesse sloot in mei zes rijen van een tribune nadat er twijfels waren over de veiligheid.

Dat clubs (meer) onderzoek naar de veiligheid van de tribunes, heeft te maken dat in oktober vorig jaar een deel van de tribune in het uitvak van het stadion van NEC het begaf nadat supporters van Vitesse er feest vierden. Wonder boven wonder raakte niemand (zwaar) gewond. Uit onderzoek bleek later dat de tribune instortte door springende fans en een constructiefout.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen