Bayern slaat slag voor de toekomst: talent komt over van Barça

28 juli 2022, 16:45

Bayern München beleeft een drukke transferzomer. De clubleiding wilde eerst de selectie van de hoofdmacht op orde hebben, maar inmiddels wordt ook naar de toekomst gekeken. Nadat de zeventienjarige Mathys Tel naar Duitsland kwam, slaat de club nu een slag met FC Barcelona-talent Adam Aznou. Hij is transfervrij.

De zestienjarige vleugelverdediger was afgelopen seizoen een van de smaakmakers in de Onder16 van de Catalaanse topclub. Barça wilde graag met hem verder, maar de voetballer besloot om een aanbieding naast zich neer te leggen. Dat wekte de interesse van andere ploegen. RB Leipzig en Real Madrid zagen een samenwerking met het talent ook wel zitten, maar Bayern gaat er met de speler vandoor.

Volgens Diario Sport is Aznou al in München om de laatste details af te ronden voor hij een meerjarig contract tekent. Der Rekordmeister heeft een plan met de voetballer uitgestippeld. Hij begint in de beloftenploeg, maar het doel is om op termijn een plek te krijgen bij de eerste selectie. De speler zou zelf ook kansen zien om in de toekomst door te stomen naar de hoofdmacht van de Duitse topclub.

Nieuw beleid

Eerder deze week maakte Bayern bekend dat Mathys Tel voor bijna dertig miljoen euro overkwam van Stade Rennais. De zeventienjarige aanvaller is ook deels gehaald met het oog op de toekomst, al zal hij wel meteen bij de eertse selectie zitten. Een vaste basisplaats lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. BILD meldde eind vorig seizoen al dat de club een nieuw beleid wilde voeren op de transfermarkt, waarbij meer zou worden ingezet op talenten. Die zouden in de toekomst voor meer geld verkocht kunnen worden dan gerenommeerde namen. Op die manier wil de club de komende jaren nog meer kapitaal creëren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen