Nederlandse debutanten slepen met Bayern nipt Supercup binnen

30 juli 2022, 22:34   Bijgewerkt: 30 juli 2022, 22:54

Bayern München heeft zaterdagavond beslag gelegd op de Duitse Supercup. Met Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui - die allemaal als invaller debuteerden - won de ploeg ternauwernood met 3-5 van RB Leipzig. De regerend landskampioen liep al voor rust uit tot 0-3, maar desondanks bleef de wedstrijd tot diep in blessuretijd spannend.

Het was namelijk minuut 89 toen Dani Olmo met zijn 3-4 Leipzig weer volledig in de wedstrijd bracht. De Ligt en Mazraoui stonden net op het veld als vervangers van Dayot Upamecano en Benjamin Pavard; Gravenberch was eerder al binnen de lijnen gekomen voor Thomas Müller. Met de drie debutanten moest Bayern alle zeilen bijzetten om de zege over de streep te trekken. De beslissing viel in de achtste (!) minuut van de blessuretijd, toen Leroy Sané de marge weer naar twee bracht: 3-5.

Dat de slotfase nog zo spannend zou zijn, zullen maar weinig toeschouwers gedacht hebben. Voor rust nam Bayern namelijk al flink afstand van Leipzig, dat zich als bekerwinnaar had gekwalificeerd voor het duel. Jamal Musiala opende de score, waarna aan de andere kant een treffer van Christopher Nkunku werd afgekeurd. De voorsprong werd vergroot door de debuterende Sadio Mané en kort voor rust maakte Pavard er zelfs 0-3 van. Er leek dus weinig aan de hand, ook niet toen Marcel Halstenberg een kwartier na rust 1-3 maakte. De marge werd kort erna weer vergroot door Serge Gnabry, waarna Nkunku pas in minuut 77 via een strafschop het - uiteindelijk vergeefse - slotoffensief in gang zette.

Tiende Supercup

Voor Bayern was het de tiende keer dat de Supercup werd gewonnen, een aantal dat door geen andere club wordt geëvenaard. Ook in de vorige twee seizoenen ging de prijs naar München. De jacht op de volgende Bundesliga-titel gaat volgende week vrijdag van start. Bayern begint het seizoen met een lastige uitwedstrijd tegen Europa League-finalist Eintracht Frankfurt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen