'Naast Frenkie de Jong ook Memphis Depay op radar Chelsea'

3 augustus 2022, 20:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea maakt serieus werk van de komst van Frenkie de Jong. De Londense club heeft volgens The Guardian de gesprekken gestart met FC Barcelona over een transfer van de 25-jarige middenvelder. Mogelijk waagt Chelsea binnenkort ook een poging voor de andere Oranje-international in Catalaanse dienst: Memphis Depay.

Chelsea hoopt zich in de laatste weken van de zomerse transferperiode op meerdere posities te versterken. Zo ook voorin. Eén van de spelers die hoog op het verlanglijstje staat, is Benjamin Sesko. Het toptalent van Red Bull Salzburg staat echter ook in de belangstelling van onder meer Manchester United en Real Madrid. Een goedkopere optie is Memphis. Voor hem is er volgens de gerenommeerde Britse krant 'voorzichtige interesse' vanuit Chelsea.

De kans is groot dat Memphis deze zomer vertrekt bij Barcelona. De aanvaller heeft weinig perspectief op speeltijd in Camp Nou. Dat heeft te maken met de toegenomen concurrentie. Robert Lewandowski en Raphinha werden voor tientallen miljoenen aangetrokken, terwijl Ansu Fati weer fit raakte en Ousmane Dembélé bijtekende. Met Pierre-Emerick Aubameyang en Ferran Torres lopen bovendien nog twee spelers voor die bij Xavi een streepje voor hebben op Memphis.

Memphis zou zich bij zijn lot hebben neergelegd. Hij wil meewerken aan een vertrek, maar wel op zijn voorwaarden. Barça hoopt de aanvaller voor twintig miljoen euro te verkopen, maar Memphis zinspeelt op een contractontbinding zodat hij voor meer clubs een interessante optie is. Eerder op de dag onthulde Sport dat de aanvaller bij Borussia Dortmund in beeld is als vervanger van Sébastien Haller. Ook onder meer Juventus zou Memphis willen inlijven.

Frenkie de Jong

Chelsea is voorlopig concreter voor De Jong dan voor Memphis. Thomas Tuchel is een groot bewonderaar van de Oranje-international en wil hem graag aan zijn selectie toevoegen, maar de komst van een extra middenvelder lijkt niet de prioriteit te hebben op Stamford Bridge. De verdediging moet eerst worden versterkt. Marc Cucurella wordt waarschijnlijk de nieuwe linksback, terwijl voor de positie van rechtsback onder meer Denzel Dumfries in beeld is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen