AZ laat zich foppen in Dundee en moet vrezen voor uitschakeling

4 augustus 2022, 23:00   Bijgewerkt: 4 augustus 2022, 23:19

AZ heeft zichzelf donderdagavond een zeer slechte dienst bewezen op bezoek bij Dundee United. De ploeg van trainer Pascal Jansen beet zich stuk op de taaie Schotten en stapte uiteindelijk met een 1-0 nederlaag van het veld. Om uitschakeling in de Conference League te voorkomen, moet die zeperd volgende week worden weggepoetst.

AZ trad met een aanzienlijk verzwakt elftal aan tegen de Schotten. Zo ontbraken de nieuwelingen Riechedly Bazoer en Jens Odgaard. Ook de niet wedstrijdfitte basisklanten Jesper Karlsson en Yukinari Sugawara lieten zich op de absentielijst noteren. 

De thuisploeg schroomde dan ook niet om met steeds meer durf en opportunisme AZ te bespelen. De Alkmaarders verloren de grip enigszins, maar een knal van Craig Sibbald was het enige Schotse wapenfeit. AZ beet zich - op een kopkansje van Vangelis Pavlidis na - voortdurend stuk op de rotsvaste defensie van Dundee United. 

Een weifelend AZ leek ook in de tweede helft de Schotse code niet te kunnen kraken. Dat was volledig te wijten aan de onnauwkeurige en gejaagde manier van spelen. Na een uur bracht een vlijmscherpe tegenstoot AZ zelfs in verdere problemen. Een precisieschot in de verre hoek van Glenn Middleton was AZ-doelman Hobie Verhulst te machtig. AZ probeerde zich vervolgens te herpakken, maar verder dan gevaarlijke schoten van aanvoerder Bruno Martins Indi en Vangelis Pavlidis kwamen de Alkmaarders niet. 

Opstelling en beoordelingen AZ*

Hobie Verhulst 6.5 , Pantelis Hatzidiakos 5.5, Sam Beukema 6, Bruno Martins Indi 6.5, Milos Kerkez 6.5, Jordy Clasie 6, Dani de Wit 5, Tijjani Reijnders 5.5, Håkon Evjen 6, Vangelis Pavlidis 6 en Mayckel Lahdo 4.5 (71. Myron van Brederode -)

Man of the Match: Bruno Martins Indi 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen