Opstellingen: drietal wijzigingen bij Ajax, Fortuna nog zonder Yilmaz

6 augustus 2022 – Ajax begint het nieuwe Eredivisieseizoen vanmiddag in een ietwat gewijzigde opstelling. Zo wordt Jay Gorter geslachtofferd na zijn matige optreden in de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. In zijn plaats kiest trainer voor de ervaren Remko Pasveer onder de lat tegen Fortuna Sittard.

Opstellingen: drietal wijzigingen bij Ajax, Fortuna nog zonder Yilmaz

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Daarmee was Schreuder nog niet uitgepuzzeld, want ook de afwezigheid van Edson Álvarez moest worden opgevangen. De Mexicaan pakte in de laatste wedstrijd van vorig seizoen een gele kaart die hem voor deze wedstrijd een schorsing opleverde. Daley Blind zal daarom doorschuiven naar het middenveld, wat in de achterhoede een plekje vrijmaakt voor Perr Schuurs. De Limburger start tegen zijn oude ploeg in de basis. 

Verder is de basiself van Ajax ongewijzigd ten opzichte van het duel tegen PSV. Dat betekent bijvoorbeeld dat Kenneth Taylor wederom in de basis staat, ten koste van Davy Klaassen. Dusan Tadic houdt als centrumspits aanwinsten Brian Brobbey en Lorenzo Lucca - laatstgenoemde werd donderdag aangetrokken en zit al bij de selectie - nog op de bank. Devyne Rensch is in afwachting van de komst van Jorge Sánchez nog de eerste keuze op rechtsback. 

Geen Yilmaz
Ajax trapt om 12.15 uur in Sittard het nieuwe seizoen af tegen Fortuna. Bij de thuisploeg heeft stuntaanwinst Burak Yilmaz nog geen basisplaats. Hij begint op de bank en ziet Paul Gladon in de punt van de aanval starten. Rodrigo Guth en Dogan Erdogan staan voor hun debuut voor de Limburgse club, terwijl Iñigo Córdoba naast Yilmaz op de bank plaats neemt. 


Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd