Maduro hekelt Feyenoord-tweet: "Dat is toch een grote club?"

9 augustus 2022 – Feyenoord is na één speelronde koploper van de Eredivisie. De 2-5 overwinning op Vitesse zorgde voor optimisme na een slechte voorbereiding. Op social media plaatsen de Rotterdammers een ludieke tweet over de eerste plaats, maar dat zorgde bij Hedwiges Maduro voor verbazing.

Maduro hekelt Feyenoord-tweet: "Dat is toch een grote club?"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Feyenoord tweette 'Stop the count', een verwijzing naar een oude tweet van Donald Trump. Tijdens de presidentsverkiezingen zette hij dat op Twitter na een peiling, toen er gewacht moest worden op de officiële uitslag. De Rotterdammers gebruikten die tekst bij een foto van de ranglijst. "Doe dat nou niet, dacht ik. Dit hoort eigenlijk niet bij Feyenoord. Als je Excelsior bent en je staat eens voor een dag eerste, dan kun je daar een screenshot van maken. Maar Feyenoord, kom op, dat is toch een grote club?", aldus de analist bij VTBL.

Maduro ziet de Rotterdammers de koppositie niet vasthouden het hele seizoen, ondanks de goede start in Arnhem. "Ik denk dat ze het hele seizoen bovenin mee gaan doen, maar eerste? Dat wordt moeilijk. Kijk naar Ajax en PSV", vertelt de analist, die bijval krijgt van Theo Janssen. "Dat gaat toch niet gebeuren? Feyenoord wil hoog op het veld staan, maar met deze achterhoede kom je altijd in de problemen. Er is geen snelheid in de as."

Maduro wilde toch een compliment uitdelen aan Arne Slot, die een moeilijke voorbereiding achter de rug heeft. De trainer zag meerdere sterkhouders vertrekken en heeft de selectie nog niet compleet, maar toch leverde het duel drie punten op. "De intenties van Slot waren wel zichtbaar: als ze de bal verloren, wilden ze met z'n allen drukzetten. Je ziet dat hij het erin wil brengen. Sommige spelers waren niet fit, maar ze hebben nu een bredere selectie. Als je Idrissi nog in kan brengen…"

Reacties

Feyenoord

gerelateerd