De Jong kopt veerkrachtig PSV ver in verlenging langs AS Monaco

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

9 augustus 2022 – Door een rake kopbal van Luuk de Jong heeft PSV zich dinsdag verzekerd van een plek in de play-offs om een Champions League-ticket. In een geweldige kraker in Eindhoven was de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij in blessuretijd te sterk voor AS Monaco: 3-2.

De Jong kopt veerkrachtig PSV ver in verlenging langs AS Monaco

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Een week eerder resulteerde het heenduel in Monaco in een 1-1 remise. PSV kon direct na de aftrap opgelucht ademhalen, nadat Wissam Ben Yedder al na dertig seconden in kansrijke positie leek te komen. Armando Obispo wist de scoorgrage spits echter met een knappe tackle van de 0-1 af te houden. AS Monaco bleef ook daarna de betere ploeg en liet PSV niet aan voetballen toe komen. Toch waren het uitgerekend de Eindhovenaren die de score openden. Uit een vlijmscherpe tegenaanval schoot Joey Veerman op aangeven van Philipp Mwene de bal achter doelman Alexander Nubel.

De openingstreffer veranderde weinig aan het spelbeeld. PSV bleef slordig en AS Monaco zocht de aanval, zonder dat dit in grote kansen resulteerde. Pas op slag van rust waren de Monegasken dicht bij de gelijkmaker. Ben Yedder kon dit keer niet door een PSV-verdediger worden afgestopt, maar vond doelman Walter Benitez op zijn weg. Kort ervoor werd het via opnieuw Veerman bijna 2-0. Na een fraaie ingestudeerde hoekschop mocht de Volendammer vrij schieten. De bal werd echter aangeraakt en kon daardoor worden gepareerd door Nübel.

Na rust was het opnieuw overleven voor PSV. Monaco leek via een kopbal van Guillermo Maripan op gelijke hoogte te komen, maar de harde inzet van de verdediger belandde tot opluchting van Benitez op de paal. Amper een minuut later liep Maripan alsnog juichend weg. Vanuit een scrimmage werkte hij de bal van dichtbij achter Benitez: 1-1. PSV kwam daarna beter in de wedstrijd en werd vooral gevaarlijk uit voorzetten die net niet hun doel bereikten. Toch was het uitgerekend in die fase AS Monaco dat nog eens toesloeg. Uit een counter schoof Ben Yedder de 1-2 achter Benitez.

Terwijl het zichtbaar vermoeide PSV al leek verslagen, was het invaller Erik Gutierrez die als een duveltje uit een doosje de gelijkmaker onder Nübel doorkopte en er zo onverwachts nog een verlenging voor zijn ploeg uit wist te slepen. In die verlenging kwam PSV beter voor de dag dan in de reguliere speeltijd, al mocht de ploeg niet mopperen toen de ingevallen Breel Embolo op de lat kopte. De spits van AS Monaco zag in de tweede helft van de verlenging dat zijn collega aan de overkant het beter deed. De Jong was het die een fraaie voorzet tegen de touwen kopte en PSV zo hoogstpersoonlijk een ronde verder bracht.

PSV mag door de zege op AS Monaco aantreden in de play-offs om een Champions League-ticket. Daarin is het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst de tegenstander. De Schotten maakten dinsdag een 2-0 achterstand ongedaan tegen het Belgische Union Sint-Gillis (3-0).

Opstelling PSV: Benítez; Mwene, Teze, Obispo, Max; Sangaré, Til, Veerman; Saibari, De Jong, Gakpo

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    PSV

    gerelateerd