Janssen draait er niet omheen: "Natuurlijk spookt het door mijn hoofd"

10 augustus 2022 – Vincent Janssen was in juni zonder twijfel de opvallendste speler in de selectie van het Nederlands elftal. Zijn laatste interland dateerde op dat moment van bijna vijf jaar geleden. Na zijn rentree in Oranje keerde hij bij Antwerp FC terug in Europa. Daar hoopt hij zich in de WK-selectie van Louis van Gaal te spelen. 

Janssen draait er niet omheen: "Natuurlijk spookt het door mijn hoofd"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Janssen vertrok in de zomer van 2016 na een geweldig seizoen bij AZ naar Tottenham Hotspur. De stap naar de Engelse top bleek echter te hoog gegrepen. Janssen kon weinig tot geen potten breken in de Premier League en belandde, na eerst een seizoen op huurbasis te hebben gespeeld bij Fenerbahçe, in de zomer van 2019 bij het Mexicaanse Monterrey. De aanvaller verdween van de radar, maar werd begin deze zomer prompt onderwerp van gesprek. Van Gaal haalde Janssen bij zijn selectie voor de Nations League en liet de spits zelfs minuten maken tegen Wales. 

Janssen deed het naar behoren, vond ook de bondscoach. "Dat hij tevreden was, vond ik leuk om te horen'', vertelt de spits in gesprek met Voetbal International. "Maar meer dan dat is het ook niet. Om in aanmerking te komen voor een selectie zal ik moeten presteren bij Antwerp. Dat is de bonus van mijn transfer terug naar Europa. In eerste instantie doe je het om jezelf te plezieren. En als het dan ook nog goed is voor de bondscoach, is het mooi meegenomen.'' Heel veel indruk heeft Janssen nog niet kunnen maken in België. Hij kwam vooralsnog zes keer in actie voor Antwerp, maar scoorde nog niet. 

Qatar
Doelpunten zal hij toch snel moeten gaan maken, wil hij in aanmerking komen voor een plek in de WK-selectie. Janssen draait er in ieder geval niet omheen: hij wil mee naar Qatar. "Natuurlijk spookt Qatar door mijn hoofd sinds ik ben geselecteerd, ja. Het lijkt me logisch dat je er dan aan gaat denken. Maar ook weer niet te veel'', aldus de aanvaller. De concurrentie is natuurlijk niet gering. "Er zijn heel veel spelers die naar Qatar willen, ik wil ook. Ik ga het lezen zien. Als ik goed presteer, gaat het goed met de club en met mezelf. Daarna moet de bondscoach bepalen of het goed genoeg is voor een WK-selectie.''

Reacties

Eredivisie

gerelateerd