Dessers heeft nieuwe club te pakken en tekent in Italië

10 augustus 2022 – Cyriel Dessers zal vanaf heden zijn doelpunten gaan maken in de Serie A. De Nigeriaan, die in het afgelopen seizoen nog op huurbasis actief was voor Feyenoord, ruilt KRC Genk in het voor het Italiaanse US Cremonese. 

Dessers heeft nieuwe club te pakken en tekent in Italië

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Er stond lang een groot vraagteken achter de toekomst van Dessers. De centrumspits maakte twee jaar geleden de overstap van Heracles Almelo naar KRC Genk, maar slaagde er in België niet in om een basisplaats te veroveren. Vorig jaar maakte hij op de valreep van de zomerse transferperiode op huurbasis de overstap naar Feyenoord. Het huwelijk tussen de Rotterdamse topclub en Dessers werd een groot succes. In 47 wedstrijden was hij 21 keer trefzeker, waaronder 10 keer in de UEFA Conference League. Daarmee had hij een enorm aandeel in het bereiken van de finale. 

Feyenoord hoopte Dessers langer binnenboord te houden, maar wist de aankoopoptie van 4 miljoen euro niet te lichten. Dessers keerde zodoende terug bij KRC Genk, waar hij een uitstekende competitiestart beleefde. In de eerste twee wedstrijden was hij drie keer trefzeker. Meer treffers voor Genk zal hij niet gaan maken, want hij verkast dus naar Italië, waar hij gaat spelen voor US Cremonese. Die club promoveerde vorig seizoen naar de Serie A. Dessers droeg uiteindelijk 43 keer het shirt van KRC Genk. Hij was goed voor 11 treffers. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd