'De Jong recta final': nieuwe optie dient zich aan voor Frenkie

11 augustus 2022, 08:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong lijkt er een optie bij te hebben. Sport heeft donderdag een plek op de voorpagina ingeruimd voor de 25-jarige middenvelder. FC Barcelona en Chelsea hebben volgens de Spaanse sportkrant bijna een akkoord bereikt over een transfer van De Jong.

De soap rond De Jong blijft maar dooretteren. Barcelona heeft de middenvelder twee opties gegeven: akkoord gaan met een enorme salarisverlaging of meewerken aan een vertrek. Zaakwaarnemer Ali Dursun was woensdagavond in Camp Nou om met de clubleiding van Barça in gesprek te gaan over de situatie van De Jong. Wat dat gesprek heeft opgeleverd, is niet bekend.

De kans lijkt klein dat het kamp-De Jong en Barcelona elkaar echt zijn genaderd. De Jong zou niet van plan zijn een salarisverlaging te accepteren en wil bovendien niet vertrekken. Dat de Oranje-international ondanks de 'chantage' voet bij stuk houdt, zorgt voor hoofdbrekens bij Barcelona. De club moet immers ruimte creëren in het salarishuis om de zomeraanwinsten in te schrijven voor de Spaanse competitie.

Dat is vooralsnog niet gelukt. Barça opent zaterdagavond het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano, maar zoals het nu staat mogen Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha, Robert Lewandowski en Jules Koundé dan niet meedoen. Dat geldt ook voor Sergi Roberto en Ousmane Dembélé, die deze zomer hun contract verlengden. Kessié en Christensen zouden Barcelona zelfs transfervrij kunnen verlaten als er niet spoedig een oplossing voor de situatie wordt gevonden.

Chelsea

De tijd begint te dringen voor Barcelona. De club hoopt nog altijd dat De Jong verkocht kan worden. Barça bereikte deze zomer een akkoord met Manchester United, maar de middenvelder ziet een stap naar de club van trainer Erik ten Hag niet zitten. Mogelijk staat De Jong meer open voor een transfer naar Chelsea, dat in tegenstelling tot United wel in de Champions League speelt. Chelsea en Barça zouden inmiddels zo goed als akkoord zijn over een transfersom van 80 miljoen euro.

Lees ook'Woedende Frenkie de Jong is er klaar mee en stapt naar vakbond'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MariTemminck11
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook Johan Cruijff besliste zelf en liet zich ook niet gebruiken. Het heeft hem groot gemaakt. Frenkie moet ook voor zijn rechten blijven opkomen en zich niet laten gebruiken voor en door anderen.

KemisAmattaeran03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Jong is geen JC

Ernesto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee zeker niet, nog niet misschien....middelmaatje is het als ie in vorm.is

cobra
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Jong wordt nooit JC. JC kon overal spelen, zelfs keepen. Hij blundert bij Barca nog teveel omdat hij op een ongemakkelijke positie moet spelen. Nu de vakbond erbij is gehaald is het doek gevallen, links ofrechtsom Frenk gaat verkassen.

HuubvandeSande11
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee, nooit zal dat gebeuren.

Ernesto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Al dat gedoe om eigenlijk een middelmatige speler, kijk alleen ff naar het ek vorig jaar waar deze bluffert niets liet zien..... zegt al genoeg als je bij barca ter discussie staat....

joshposhhosphosj12
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

vooral zelf wel heel onder de maat hier, Ernesto, over JC niets dan goeds maar die is er niet meer. Frenkie is springlevend en heeft nog van alles voor de boeg. Het zij hem gegund, als hij ook nog op zijn eigen plek in t veld gezet wordt. Barca zal flink moeten dokken en door t slijk gaan met zijn laakbare machtscultuur. Een schande dat deze club zulke financiële trucs mag uithalen, en zij zijn natuurlijk niet de enige. Waar zal je je nog druk over maken. Afnokken...

cobra
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is only money en dat is maakbaar. Ze hebben zoveel vastgoed en middelen, er is nu al vast een potje om iedereen gewoon in te schrijven. Ze proberen eerst nog even een paar slimme trucjes en dan gehts loss.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen