Van de Kerkhof adviseert PSV viermansmiddenveld tegen Rangers

15 augustus 2022, 11:50

René van de Kerkhof is van mening dat PSV zich dinsdagavond moet aanpassen als het op bezoek gaat bij Rangers. De Eindhovenaren moeten alleen nog het tweeluik met de Schotten overleven om plaatsing voor de Champions League af te dwingen. Dat moet volgens de clubicoon met vier middenvelders gaan proberen.

Op Ibrox wacht PSV volgens Van de Kerkhof een loodzware klus. "Ik denk dat PSV dan met een middenveld moet spelen met Guus Til, Joey Veerman, Ibrahim Sangaré én Xavi Simons. Want Xavi is op dit moment de man in vorm", vertelt hij in de wekelijkse analyse bij Omroep Brabant. Dat betekent dat er één aanvaller moet sneuvelen. "Johan Bakayoko of Ismaël Saibari. Het is niet anders, we mogen tenslotte maar elf spelers opstellen."

Van de Kerkhof is van mening dat PSV meer heeft aan een sterke speler als Guus Til. "Lichtgewichten kun je misschien later inbrengen, als er een voorsprong op het scorebord staat." Afgelopen weekend nam Til nog plaats op de reservebank. Xavi Simons kreeg de voorkeur en groeide met twee doelpunten en een assist uit tot man van de wedstrijd.

Dinsdagavond wacht de eerste ontmoeting met Rangers. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst eindigde afgelopen seizoen op de tweede plaats in Schotland en bereikte de finale van de Europa League. Daarin was Eintracht Frankfurt te sterk.

Lees ook: Klap voor Hoever: back teruggezet naar Jong PSV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen