FC Volendam haalt weer middenvelder, megaklapper Roda JC

16 augustus 2022, 18:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Volendam heeft dinsdagavond de volgende zomeraanwinst gepresenteerd. Diego Gustavo Rodrigues de Lima (18), kortweg Diego Gustavo, heeft een tweejarig contract getekend aan De Dijk, met de optie voor nog een derde seizoen. De Braziliaan met Italiaanse roots heeft in een wekenlange proefperiode een goede indruk achtergelaten en mag zodoende blijven.

Hij komt over van het Braziliaanse Esporte Clube Laranja Mecânica, dat op het tweede niveau van de staat Paraná acteert. Sinds halverwege juli trainde de middenvelder al mee met Het Andere Oranje en liet daarbij genoeg potentie zien. "Diego weerspiegelt heel mooi zijn dubbele nationaliteit: hij combineert het speelse uit Brazilië met de winnaarsmentaliteit uit Italië", reageert technisch directeur Jasper van Leeuwen.

"Fysiek en motorisch moet Diego nog stappen zetten, zodat hij steeds langer kan leveren op een hogere intensiteit. Met dit contract krijgt Diego nu alle tijd om te wennen aan Nederland én Volendam, zowel op als buiten het veld", vervolgt Van Leeuwen op de clubsite. Eerder werden Carel Eiting, Francesco Antonucci (weer gehuurd) en Gaetano Oristanio (weer gehuurd) ook al gehaald voor het middenveld van trainer Wim Jonk.

Lees ook: Feyenoord laat middenvelder vlieguren maken in Kerkrade

Megatransfersom Roda JC

Voor Roda JC was er dinsdag juist een uitgaande transfer, maar wel eentje waarbij de penningmeester vermoedelijk heeft staan te juichen. Middenvelder Benjamin Bouchouari vertrekt naar de Ligue 2-club Saint-Étienne. Algemeen directeur Jordens Peters spreekt over een 'fantastisch bedrag' in het persbericht, wat volgens het regionale medium De Limburger liefst een miljoen euro is.

"Hij is twee jaar geleden hier binnengekomen, toen hebben we hem laten meetrainen en bleek hij al snel heel goed te zijn", reageert trainer Jurgen Streppel op de deal. Roda JC legde hem destijds voor twee seizoenen vast, maar om toch wat terug te doen, verlengde Bouchouari zijn contract, zodat de Limburgers financieel nog wat overhouden aan de deal. "Ik zou het niet netjes vinden om gratis de deur uit te lopen. Mijn ouders hebben dezelfde gedachte, zo ben ik opgevoed. Ik weet wat ik wil en probeer heel ver te komen", aldus de voetballer op de clubsite. Feyenoord-talent Lennard Hartjes is op huurbasis al als opvolger aangetrokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen