Ongekende blamage achtervolgt Bayern op derde speeldag

21 augustus 2022, 12:04   Bijgewerkt: 22 augustus 2022, 11:24

Een 1-6 overwinning op Eintracht Frankfurt in de eerste speelronde, gevolgd door een probleemloze 2-0 zege op VFL Wolfsburg afgelopen zondag. Bayern München beleeft zoals verwacht een goede competitiestart. Op de derde speeldag wacht een bezoek aan VFL Bochum. Kat in 't bakkie, zal iedereen wel denken. Maar de recordkampioen is wel degelijk op haar hoede. Samen met Jack's Casino blikt FCUpdate.nl terug op de blamage van eerder dit jaar.

Bayern München beleefde een nogal rommelige start van de tweede helft van het afgelopen seizoen. De eerste competitiewedstrijd resulteerde namelijk in een 1-2 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann zegevierde vervolgens weliswaar tegen 1.FC Köln, Hertha BSC en RB Leipzig, maar zo overtuigend als in de laatste vijf wedstrijden van de eerste seizoenshelft was het nog niet. Dat bleek wel op bezoek bij VFL Bochum.

De promovendus kreeg op 18 september nog een flink pak slaag van Bayern (7-0) en leek ook op eigen veld tegen een dikke nederlaag aan te lopen. Na negen minuten opende Robert Lewandowski namelijk al de score. Maar wie rekende op een Beierse monsterscore, kwam bedrogen uit. Nog binnen het kwartier kwam VFL Bochum op gelijke hoogte. Christopher Antwi-Adjei schoot zijn ploeg met zijn eerste treffer van het seizoen naast Bayern. Wordt er zondagavond wederom in het eerste kwartier gescoord? Zet in en krijg 1.

De gelijkmaker van Antwi-Adjei bleek de opmaat voor een krankzinnige eerste helft. Jürgen Locadia, de oud-PSV'er die onlangs tekende bij Persepolis FC, schoot de thuisploeg in de 38e minuut op een 2-1 voorsprong. Daarna volgden zeven bizarre minuten. Eerst maakte Cristian Gamboa er 3-1 van, waarna Gerrit Holtmann kort voor rust ook nog de 4-1 produceerde. Als Holtmann Neuer opnieuw weet te passeren, vang je 5.

Geen comeback

VFL Bochum ging rusten met een 4-1 voorsprong. Ongekend. De recordkampioen liet zich naar de slachtbank leiden. De meegereisde supporters uit München vreesden misschien wel voor een 8-2 nederlaag, een uitslag die zij juist koesteren (Bayern versloeg FC Barcelona in 2020 met die cijfers). Zo'n middag werd het echter niet. Lewandowski deed in de tweede helft nog wel wat terug, maar verder dan 4-2 kwamen de bezoekers niet. VFL Bochum hield stand en bezorgde de ploeg van Nagelsmann haar vierde competitienederlaag van het seizoen. Trekt de laagvlieger zondagavond wederom aan het langste eind? Zet in en win liefst 13.

Een nieuwe stunt is echter niet heel aannemelijk. Waar Bayern München een perfecte start achter de rug heeft, wacht VFL Bochum nog op het eerste punt. Tweemaal werd er een nipte nederlaag geleden: tegen Mainz 05 (1-2) en Hoffenheim (3-2). Omdat Bayern normaliter weinig problemen heeft met VFL Bochum – van de laatste negen ontmoetingen in het Vonovia Ruhrstadion werden er acht gewonnen – lijkt de derde Beierse competitiezege aanstaande. Verwacht jij een probleemloze avond voor de recordkampioen? Een winstmarge van drie levert je 4.

Let op: gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen