Aanval Feyenoord nu echt compleet: 'nieuwe Sinisterra' is binnen

17 augustus 2022 – Feyenoord heeft zich versterkt met de 22-jarige Braziliaanse vleugelaanvaller Igor Paixão. De komst van de linksbuiten leek al een week lang vast te staan, maar zijn presentatie liet nog tot woensdagmiddag op zich wachten. Paixão komt over van het Coritiba FC en tekent in De Kuip een contract tot medio 2027.

Aanval Feyenoord nu echt compleet: 'nieuwe Sinisterra' is binnen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met Paixão haalt Feyenoord een jonge, rechtsbenige linksbuiten in huis, die ook op de rechterflank uit de voeten kan. Op de website van zijn nieuwe club wordt hij omschreven als een 'snelle, behendige buitenspeler die beschikt over een passeeractie, waardoor hij ook in de kleine ruimtes goed uit de voeten kan'. Eerder vergeleek het Algemeen Dagblad de aanwinst met voormalig publiekslieveling Luis Sinisterra, die Feyenoord deze zomer verruilde voor Leeds United tegen een recordbedrag van liefst 25 miljoen euro. 

Paixão is alweer de elfde zomerversterking van Feyenoord en lijkt de voorhoede van de club helemaal compleet te maken. Eerder werden met Javairô Dilrosun en Oussama Idrissi al twee concurrenten voor hem aangetrokken, terwijl ook Alireza Jahanbakhsh en Patrik Walemark nog in De Kuip rondlopen. In de spits beschikt Feyenoord over Paixão's landgenoot Danilo en de veelbelovende aanwinst Santiago Gimenez.

Reactie Paixão
"Het is voor mij een grote droom die uitkomt om voor een grote Europese club als Feyenoord te spelen", luidde de eerste reactie van Paixão op de clubwebsite. "Ik heb er hard voor gewerkt om te staan waar ik nu sta en ben klaar om het team te helpen, zowel binnen als buiten het veld. Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan de groep met mijn manier van spelen."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd