Slot verklaart wissel in de rust van sterkhouder Kökcü

21 augustus 2022, 20:15

Feyenoord-trainer Arne Slot telt zijn zegeningen na de moeizame 0-1 overwinning op bezoek bij RKC Waalwijk. Hoewel de oefenmeester over onder meer het vertoonde spel zondagmiddag niet content was, is hij wel heel blij met de drie punten. "We hebben uiteindelijk een punt meer dan vorig seizoen na drie wedstrijden", bleef Slot optimistisch.

"Winnen is in deze fase van het seizoen heel belangrijk als het allemaal heel rommelig. Heel veel spelers die weggaan, echt héél, héél, héél veel", glimlachte Slot voor de camera's van ESPN. "Er zijn al vijftien à zestien die zijn vertrokken die nog wel bij de Conference League-finale waren. Daarvoor komen jongens in de plaats die later aansluiten en nog geen hele wedstrijd kunnen volhouden. (…) Daardoor weet ik van te voren al dat ik er drie à vier moet wisselen."

Oussama Idrissi ging halverwege naar de kant omdat hij niet goed in de wedstrijd zat, terwijl Orkun Kökcü uiteindelijk niet fit genoeg meer was nadat hij een tik kreeg. Slot zag dat zijn pupil in de eerste helft wat last had en vooral verdedigend twijfelde hij over de fitheid van de international van Turkije. "Met Orkun is het spel normaliter vloeiender", loofde de oefenmeester, die ondanks het vertrek van Fredrik Aursnes naar eigen zeggen 'drie uitstekende' middenvelders kon opstellen. "En ik kon met Jens ook nog een frisse jongen erin brengen." Het leverde uiteindelijk een moeizame 0-1 zege op in Waalwijk.

Lees ookDe beoordelingen van de nipte zege van Feyenoord in Waalwijk

"Ik durf wel te voorspellen dat we de komende weken beter gaan voetballen dan vandaag (zondag, red.). Maar dan is het wel heel belangrijk dat je de nul houdt: dat is het minste wat je kunt doen als je aan de bal nog niet zo goed bent. Dan moet je zonder bal hard werken. Mede door de goede invallers konden we de wedstrijd in elk geval in ons voordeel beslissen", zei een blije Slot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen