'Ajax kent Ziyech-constructie, Schreuder mag zijn oordeel vellen'

23 augustus 2022, 07:35

De constructie waarmee Ajax de terugkeer van Hakim Ziyech (29) mogelijk wil maken, lijkt inmiddels duidelijk. De Amsterdammers willen de middenvelder annex aanvaller op huurbasis overnemen van Chelsea. Daarbij willen ze ongeveer de helft van het salaris overnemen, weet De Telegraaf.

Daarmee zou Ziyech overigens alsnog enorm aan de bovenkant zitten van het salarishuis van de Amsterdammers. In Londen staat de international van Marokko namelijk voor liefst tien miljoen euro op de loonlijst, waardoor er voor Ajax nog zo'n vijf miljoen euro overblijft als het de helft overneemt. In zijn laatste seizoen bij Ajax zat Ziyech nog net iets lager in de Johan Cruijff Arena.

Het gehele salaris overnemen van Ziyech is, ook met het stijgende salarishuis, normaliter een onmogelijke opgave. Mogelijk dat Ajax daarnaast nog wel een huursom betaalt aan The Blues. Alfred Schreuder werkte eerder heel prettig samen met Ziyech bij FC Twente en zou inmiddels zijn gevraagd of hij de komst van de buitenspeler zou zien zitten bij een vertrek van Antony.

Lees ook: Waarom Ajax een flink deel van de Antony-transfersom inlevert

Ziyech mag weg bij Chelsea

Transferspecialist Fabrizio Romano weet ook dat er maandag inderdaad gesprekken zijn geweest tussen Huntelaar en Ziyech zelf. Chelsea zou volgens hem al sinds het begin van de transfermarkt bereid zijn om Ziyech te laten gaan, waardoor het logisch zou zijn dat er een akkoord komt. Omdat de verbintenis van de linkspoot nog doorloopt tot 2025, is het onduidelijk of er ook een koopoptie kan worden bedongen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JulesVanEls15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Anthony kan Ajax onmogelijk vasthouden, ik de terugkeer van Ziyech een mooie optie is. Eerst huren met koopoptie zou geweldig zijn

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen