Lazio toont Feyenoord wat het kan en klopt Inter; assist Dumfries

26 augustus 2022, 23:51

SS Lazio heeft Feyenoord vrijdagavond alvast een serieuze waarschuwing gegeven. De Romeinse club werd eerder op de dag tijdens de Europa League-loting gekoppeld aan de Rotterdammers, die hun tegenstander 's avonds direct aan het werk konden zien in de topper tegen Internazionale. Deze werd door Lazio met 3-1 gewonnen.

Het duurde tot vijf minuten voor rust voor Lazio in eigen huis de leiding pakte. De driemansverdediging van Inter - waar Stefan de Vrij spelend tegen zijn oude club deel van uitmaakte - verloor Felipe Anderson even uit het oog. De Braziliaan kon binnenkoppen en zette het tot dan toe nog ongeslagen Inter op achterstand. Een antwoord volgde snel na rust. Denzel Dumfries was daarbij belangrijk, door de bal na een vrije trap met het hoofd te verlengen. Deze kwam terecht bij Lautaro Martรญnez, die Inter van dichtbij weer langszij bracht.ย 

In het laatste kwartier van de wedstrijd trok Lazio de wedstrijd toch weer naar zich toe. Dat begon bij Luis Alberto, die voor de mooiste treffer van de avond tekende. Hij ontving de bal van Pedro en schoot 'm op fantastische wijze snoeihard de kruising in. Het was even later Pedro zelf die de wedstrijd definitief in het slot gooide. In de 86e minuut kreeg hij de bal met wat geluk mee van Ciro Immobile, kapte hij naar binnen en liet hij in de verre hoek doelman Samir Handanovic kansloos. Lazio won met 3-1 en is met zeven punten uit drie wedstrijden zelfs voor even koploper van de Serie A.

Feyenoord

De zege op Inter was uiteraard ook een duidelijke waarschuwing voor Feyenoord, die Lazio zo'n negen uur eerder uit de koker zag komen. De Romeinen gelden op papier als de lastigste tegenstander in groep F van de Europa League. FC Midtjylland en Sturm Graz zijn de andere clubs tegen wie Lazio en Feyenoord het op zullen nemen.

Lees ook:ย Slot reageert op loting: "Een bijzondere plek voor Feyenoord"

Lees ook:ย Dit is de volledige loting van de groepsfase van de Europa League

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat Lazio een moeilijke tegenstander is wisten we natuurlijk al. Oproep aan Slot om van al die nieuwe spelers snel een team te maken. Anders worden deze poule en de competitie zwaar. Az speelt fris en goed, Twente heeft een aardig elftal staan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen