Liverpool vijzelt vertrouwen op en waarschuwt Ajax met 9-0 zege

27 augustus 2022, 17:53

Liverpool heeft zaterdag op indrukwekkende wijze de eerste zege van het seizoen geboekt. Na gelijke spelen tegen Fulham (2-2) en Crystal Palace (1-1) en een nederlaag op bezoek bij Manchester (2-1) werd voor eigen publiek AFC Bournemouth met liefst 9-0 opzij gezet. Roberto Firmino was met twee doelpunten en een hattrick aan assists de grote man op Anfield.

In Amsterdam zullen de verrichtingen aan Anfield Road de komende tijd nauwgezet in de gaten worden gehouden. Ajax werd deze week in de groepsfase van de Champions League immers gekoppeld aan Liverpool. Napoli en Rangers zijn de andere groepsgenoten. Het is voor Ajax te hopen dat Liverpool op 13 september en 26 oktober in mindere doen is dan deze zaterdag tegen Bournemouth, want de ploeg van Klopp imponeerde van het eerste tot het laatste fluitsignaal.

Het openingsdoelpunt viel na slechts twee en een halve minuut. Met een kopbal uit een voorzet van Firmino opende Luis Díaz de score. Het bleek het startschot van een eerste helft waarin Liverpool nog vier keer scoorde. Harvey Elliott, Trent-Alexander Arnold voerden binnen het half uur - beiden op aangeven van Firmino - de score op. Daarna was het de beurt aan Firmino zelf om een duit in het zakje te doen. Virgil van Dijk kopte vlak voor rust uit een hoekschop de 5-0 binnen.

Bournemouth, met de van Feyenoord overgekomen Marcos Senesi centraal in de verdediging, hoopte in de tweede helft de schade beperkt te houden. Het hielp de bezoekers niet dat Chris Mepham direct na rust zijn eigen doelman verschalkte en daarmee de 6-0 op het scorebord zette. Ondanks dat Liverpool de voet wat van het gaspedaal haalde en in een lager tempo ging spelen, bleven de doelpunten als rijpe appelen vallen.

Firmino tekende na een uur voor zijn tweede van de middag en werd even later onder groot applaus naar de kant gehaald. Ook zonder de Braziliaanse aanvaller bleef de thuisploeg scoren. Fabio Carvalho tekende met zijn eerste in de Premier League voor het achtste doelpunt van de avond, waarna Díaz een paar minuten later de 9-0 maakte. 'We want ten', riep het publiek in de slotfase, hopend op een tiende treffer. De 10-0 viel echter niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wedstrijd gezien, ja Liverpool was goed, masr Bournemouth deed ook niets om ze tegen te houden.

LeoBremmers17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook dit is mogelijk in de premier leaque

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen