FC Volendam stunt en haalt Nederlands talent van Chelsea binnen

1 september 2022, 11:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Volendam heeft voor het sluiten van de transfermarkt nog een laatste versterking binnengehaald. Volgens De Telegraaf komt de twintigjarige Xavier Mbuyamba over van Chelsea en tekent hij een contract voor drie seizoenen, waardoor hij tot de zomer van 2025 vastligt bij de promovendus. Niet veel later werd het bericht door de club bevestigd. 

De centrale verdediger is afkomstig uit de jeugd van MVV en speelde daar in het verleden al elf wedstrijden in het eerste. In 2019 maakte Mbuyamba de overstap richting FC Barcelona, om een jaar later alweer te vetrekken naar Chelsea. Op Stamford Bridge kon de talentvolle verdediger echter geen basisplaats afdwingen en maakte hij zijn minuten in het jeugdelftal, waardoor de ruimte ontstond voor een transfer richting de Eredivisionist.

Mbuyamda is de achtste zomeraanwinst voor Het Andere Oranje, nadat eerder onder anderen Henk Veerman en Carel Eiting de ploeg al kwamen versterken. Met zijn komst heeft club uit het Vissersdorp een benodigde toevoeging voor de achterhoede binnen, die na de 7-1 nederlaag tegen PSV van afgelopen woensdag erg gewenst zal zijn.

Lees ookFC Volendam haalt weer middenvelder

Stand Eredivisie

Volendam bezit momenteel de dertiende plaats in de Eredivisie en hoopt nu de selectie rond te hebben om handhaving te kunnen verzekeren. Aankomende zaterdag zou Mbuyamba mogelijk al zijn debuut kunnen maken in de uitwedstrijd tegen Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen