De Jong krijgt signaal van Xavi: middenvelder opnieuw op de bank

3 september 2022, 20:55

Frenkie de Jong en Memphis Depay moeten weer op de bank beginnen bij FC Barcelona, dat het opneemt tegen Sevilla. Van de aanvaller is al langer bekend dat hij geen eerste keuze is onder Xavi, maar ook de middenvelder is dit seizoen niet verzekerd van een plek bij de eerste elf. Waar in eerste instantie gedacht werd dat het met de transferperiode te maken had, is dat inmiddels geen issue meer. 

De Jong werd de hele zomer gelinkt aan een transfer. Manchester United, Chelsea en Liverpool warden genoemd als mogelijke werkgevers, maar hij liet meerdere keren weten dat hij niet wilde vertrekken. Bij FC Barcelona wilde men hem behouden, maar alleen als hij akkoord ging met een salarisverlaging. Tot dusver is die er niet gekomen, maar onlangs meldden Spaanse media wel dat er binnen afzienbare tijd gepraat zou worden.

Het heeft het perspectief voor de Nederlander nog niet verbeterd. Xavi geeft de voorkeur aan Sergio Busquets, Pedri en Gavi. De Jong mocht dit seizoen één keer in de basis beginnen. Dat was toen de ervaren middenvelder ontbrak. Het is dus duidelijk dat hij geen eerste keuze is, al mag hij wel wekelijks als invaller binnen de lijnen komen. In de voorhoede kiest de Catalaan voor Robert Lewandowski, Raphinha en Ousmane Dembélé. Daardoor moet Memphis ook genoegen nemen met een reserverol.

Sevilla

Bij de tegenstander van vanavond moet Karim Rekik genoegen nemen met een plek op de bank. De ploeg uit Andalusië is slecht begonnen aan het seizoen. De eerste drie wedstrijden leverden twee nederlagen en een gelijkspel op. Nemanja Gudelj mag wel vanaf de aftrap meedoen. Net als Ivan Rakitic, die in het verleden nog voor Barça speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen