Geen rem op Antwerp: Van Bommel blijft winnen en Janssen scoren

4 september 2022, 20:30

Er staat vooralsnog geen maat op Antwerp FC in de Jupiler Pro League. De ploeg van Mark van Bommel won haar eerste zes competitiewedstrijden en was zondagavond ook te sterk voor Westerlo. Vincent Janssen was een van de uitblinkers bij de Antwerpenaren.

De Nederlander maakte afgelopen zomer voor een slordige 5,5 miljoen euro de overstap van Mexico naar Antwerp FC. Daarmee werd Janssen in één klap de duurste aanwinst in de clubgeschiedenis. De oud-speler van onder meer AZ en Tottenham Hotspur had in eerste instantie echter veel moeite om aan de hoge verwachtingen te voldoen. Janssen moest in de eerste vier competitieduels zelfs genoegen nemen met een reserverol.

Bij zijn eerste basisplaats, op bezoek bij KAA Gent, was het echter meteen raak. Sindsdien is Janssen de eerste spits van Antwerp FC, al heeft hij ook de 'mazzel' dat zijn concurrent Michael Frey aan de kant staat met een blessure. Janssen maakt dankbaar gebruik van de afwezigheid van Frey en heeft het inmiddels op zijn heupen. Na zijn treffer bij Gent volgde een dubbelslag tegen Union SG. Zondag was het wederom raak voor de spits.

Janssen opende na 33 minuten vanaf elf meter de score tegen KVC Westerlo. Hij was overigens niet de enige Nederlander die aan de aftrap verscheen bij Antwerp. Ook Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp mochten beginnen. Stengs vierde zijn debuut. De aanvaller wordt dit seizoen gehuurd van OGC Nice. De Antwerpenaren namen pas in de tweede helft afstand van KVC Westerlo, vorig seizoen gepromoveerd naar het hoogste niveau. Koji Miyoshi verdubbelde na vijftig minuten de score, waarna Anthony Valencia in de slotfase de eindstand op 3-0 bepaalde. Dat deed Valencia op aangeven van Janssen. 

Antwerp FC blijft zodoende zonder puntenverlies in de Jupiler Pro League. De koploper heeft vijf punten meer dan eerste achtervolgers KRC Genk en Club Brugge. Volgende week wacht een bezoek aan Cercle Brugge.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen