'Samenwerking Piqué en Barça kan op pijnlijke wijze eindigen'

10 september 2022, 09:46

Het tijdperk van Gerard Piqué bij FC Barcelona zou zomaar op pijnlijke wijze kunnen eindigen. De 35-jarige verdediger ligt nog tot medio 2024 vast in Camp Nou, maar is mogelijk al bezig aan zijn laatste seizoen in Catalaanse dienst.

Dat zit zo. Volgens Sport staat een speciale ontbindingsclausule in het contract van Piqué. Die zou Barcelona volgend jaar zomer kunnen activeren als de ervaren verdediger dit seizoen minder dan 35 procent van de wedstrijden speelt. Als de situatie van Piqué niet verandert, lijkt dat te gaan gebeuren.

Piqué komt dit seizoen namelijk nauwelijks aan spelen toe. Door de sterk toegenomen concurrentie kreeg Piqué tot dusver enkel in de met 5-1 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Viktoria Plzen speeltijd. Piqué deed woensdag een helft mee.

Toegenomen concurrentie

Met Jules Koundé en Andreas Christensen trok Barcelona deze zomer twee centrale verdedigers aan. Bovendien lopen Ronaldo Araújo en Eric García rond in Camp Nou. Naast Piqué heeft ook Jordi Alba het op dit moment lastig in Barcelona. De linksback is in de pikorde voorbijgestreefd door Álex Baldé.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen