Goed nieuws voor Ziyech en Mazraoui in aanloop naar WK in Qatar

12 september 2022, 12:46

De kans is groot dat we Hakim Ziyech in november alsnog aan het werk zullen zien tijdens het WK in Qatar. De aanvallende middenvelder van Chelsea nam in februari nog afscheid van de Marokkaanse nationale ploeg, maar de komst van een nieuwe bondscoach heeft hem op andere gedachten gebracht. Ziyech behoort voor het eerst sinds juni vorig jaar weer tot de selectie.

Ziyech kwam vooralsnog veertig keer uit voor de nationale ploeg van Marokko, maar zijn laatste interland dateert inmiddels van ruim een jaar geleden. De oud-speler van SC Heerenveen, FC Twente en Ajax maakte op 12 juni 2021 voor het laatst zijn opwachting bij de nationale ploeg. Sindsdien werd Ziyech ook niet meer opgeroepen. De aanvallende middenvelder van Chelsea lag lange tijd in de clinch met Vahid Halilhodzic. De Bosniër staat echter niet meer aan het roer bij het Marokkaanse elftal. Onder Walid Regragui gaat Ziyech voor een nieuwe kans.

De creatieveling, die afgelopen zomer nadrukkelijk in verband werd gebracht met een terugkeer naar Ajax, zal er alles aan gelegen zijn om zich zo snel mogelijk terug in het elftal te spelen. In november begint immers het WK in Qatar. Ziyech was er in 2018 al bij in Rusland en zal het komende WK natuurlijk voor geen goud willen missen. Marokko neemt het in de groepsfase van het eindtoernooi op tegen België, Kroatië en Canada. In de aanloop naar het WK oefenen de Marokkanen eind deze maand tegen Chili en Paraguay.

Naast Ziyech is ook Noussair Mazraoui geselecteerd door Regragui. Zijn laatste interland dateert van nóg langer geleden. Mazraoui kwam op 13 november 2020 voor het laatst in actie voor de nationale ploeg. De rechtsback kon evenals Ziyech niet door één deur met de voorganger van Regragui. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen