Costa keert na vier jaar definitief terug in de Premier League

12 september 2022, 13:22

Diego Costa, kennen jullie hem nog? De Spaans-Braziliaanse spits maakte in het verleden veel indruk bij Atlético Madrid, maar verdween de voorbije jaren naar de achtergrond. Nu krijgt Costa de kans om te bewijzen dat hij nog altijd een bloedlinke spits is. Wolverhampton Wanderers heeft zijn komst zojuist aangekondigd. 

Costa was in het seizoen 2013/2014 een van de grote uitblinkers in de succesformatie van Atlético Madrid. Hij was in de competitie goed voor 27 doelpunten in 35 wedstrijden en had daarmee een groot aandeel in het behalen van de landstitel. Atlético Madrid reikte in dat seizoen ook tot de finale van de Champions League, maar die werd in Lissabon na verlenging verloren van aartsrivaal Real Madrid. Costa bekroonde zijn geweldige seizoen met een transfer naar Chelsea. Daar scoorde hij 59 keer in 120 wedstrijden en werd hij tweemaal kampioen van Engeland. 

De Spaans-Braziliaanse centrumspits keerde begin 2018 terug bij Atlético, maar zo succesvol als zijn eerste periode in Madrid werd de tweede zeker niet. Costa streek vervolgens in de zomer van 2021 neer bij het Braziliaanse Atletico-MG. Hij zat sinds begin dit jaar zonder club. Wolverhampton Wanderers heeft daar dus verandering in gebracht. De nummer tien van het afgelopen seizoen in Engeland biedt Costa een nieuwe kans in de Premier League en die gaat hij ongetwijfeld met beide handen aangrijpen. 

De Wolves hopen dat Costa zijn oude niveau weet te halen. Ze zijn met zes punten uit evenveel wedstrijden immers niet heel goed gestart. Bovendien scoorde Wolverhampton Wanderers vooralsnog pas drie keer. Aan Costa om daar verandering in te brengen. De oud-speler van onder meer Atlético Madrid en Chelsea heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2023. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen