Noodlot slaat toe voor oud-speler NAC Breda en opvolger Isak

12 september 2022, 16:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Umar Sadiq maakte afgelopen zomer voor twintig miljoen euro de overstap van Almería naar Real Sociedad, maar zijn bijdrage zal dit seizoen beperkt blijven tot één doelpunt in drie wedstrijden. De oud-speler van NAC Breda heeft immers een zware kruisbandblessure opgelopen en staat daardoor een jaar aan de kant.

Sadiq maakte vorig seizoen veel indruk op het tweede niveau van Spanje. De Nigeriaan was in 36 competitiewedstrijden voor Almería achttien keer trefzeker. Daarnaast verzorgde hij ook nog eens twaalf assists. Daarmee had hij een bijzonder groot aandeel in de promotie naar het hoogste niveau. Ook dit seizoen schoot Sadiq uit de startblokken. Hij scoorde twee keer in de eerste drie wedstrijden en verdiende daarmee een transfer naar Real Sociedad.

In San Sebastian moest Sadiq Alexander Isak doen vergeten. De Zweedse spits maakte onlangs voor een slordige 75 miljoen euro de overstap naar Newcastle United. Sadiq was bij zijn debuut voor Real Sociedad meteen van grote waarde. Hij scoorde de gelijkmaker in de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid en bezorgde zijn nieuwe werkgever daarmee een punt. Sadiq deed afgelopen donderdag nog 45 minuten mee op Old Trafford, waar Real Sociedad met 0-1 wist te winnen van Manchester United.

Zondag sloeg het noodlot echter toe voor Sadiq. De boomlange spits moest zich op bezoek bij Getafe al na 38 minuten laten vervangen. Vandaag blijkt dat Sadiq, die in 2018 een halfjaar actief was voor NAC Breda, een zware kruisbandblessure heeft opgelopen. Daardoor komt hij dit seizoen niet meer in actie.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!