De Graafschap verrast met aanstellen tennisster als teammanager

15 september 2022, 14:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voormalig toptennisster Richèl Hogenkamp (30) is de nieuwe teammanager van De Graafschap. Dat maakte de eerstedivisionist uit Doetinchem vandaag bekend. Ze volgt Marc Teloh op, die de functie liefst vijftien jaar bekleedde.

Hogenkamp hing recent haar tennisracket aan de wilgen. Dat besluit nam ze wegens aanhoudend blessureleed. In 2017 bereikte met een 94e plaats haar hoogste positie op de wereldranglijst van de WTA. Op alle vier de Grand Slam-toernooien was ze in haar carriere actief. Op Roland Garros, Wimbledon en de US Open wist ze elk eenmaal de tweede ronde te bereiken.

Peter Bijvelds, technisch manager van De Graafschap, legt op de website van zijn club uit hoe de club bij Hogenkamp uitkwam. "Zij kent uiteraard het klappen van de zweep als sportster op topniveau. Richèl komt uit Doetinchem en heeft een seizoenkaart bij De Graafschap gehad. Ze heeft dus affiniteit met de club en ook met voetbal. We hebben erg veel vertrouwen in Richèl en zijn erg blij dat ze binnen onze club is", aldus Bijvelds.

Sporters in de voetbalwereld

Met haar aanstelling komt Hogenkamp in een rijtje met oud-sporters en -trainers die later in hun loopbaan in het betaald voetbal terechtkwamen. Zo is haar voormalig collega-tennisser Jan Siemerink sinds 2018 eveneens teammanager, maar dan bij Ajax. De Amsterdammers stelden deze maand ook voormalig hockeycoach Maurits Hendriks aan als Chief Sports Officer. Toon Gerbrands past eveneens in deze traditie. De voormalig volleybalcoach was bij AZ en later PSV jarenlang succesvol als algemeen directeur. Gewezen schaatscoach Gerard Kemkers had het als manager topsport en talentontwikkeling minder naar zijn zin bij FC Groningen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen