Voormalig Gouden Schoen-winnaar duikt op in Griekenland

15 september 2022, 15:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

James Rodriguez (31) speelt dit seizoen op huurbasis voor Olympiakos Piraeus. Dat heeft de Griekse topclub bekend gemaakt. De oud-speler van onder meer AS Monaco en Real Madrid wordt tijdelijk overgenomen van het Qatarese Al-Rayyan. Afgelopen zomer ging het gerucht nog dat James naar de Eredvisie zou komen, maar dat bleek ongegrond. 

In Griekenland sluit vandaag de transfermarkt, en dus worden er op deadline day nog een aantal overgangen afgerond. Olympiakos haalde vorige week met Marcelo al een andere speler die in het verleden successen vierde bij Real, en heeft met James dus opnieuw een grote naam te pakken. In de Griekse media circuleert overigens nog een derde naam die de Madrid-reünie compleet zou kunnen maken. Het zou gaan om doelman Keylor Navas, die bij Paris Saint-Germain dit seizoen tweede keus is achter Gianluigi Donnarumma. 

Gouden Schoen

Met James haalt Olympiakos de winnaar van de Gouden Schoen van het WK 2014 in huis. De Colombiaan werd met vijf doelpunten topscorer van dat toernooi, waarna voor 75 miljoen euro overstapte naar Madrid. Daar werd zijn zicht op speeltijd steeds troebeler, waarna hij al twee seizoenen werd verhuurd aan Bayern München. Via een seizoen in de Premier League bij Everton streek Rodriguez vorig jaar neer in Qatar. 

PSV

Afgelopen zomer werd Rodriguez nog in verband gebracht met een overgang naar de Eredivisie. PSV zou de middenvelder op de korrel hebben gehad. Volgens onbevestigde berichten werd de Colombiaan zelfs in Eindhoven gesignaleerd. De aanwezigheid van Marcel Brands, die hem eerder naar Everton had weten te halen, zou een reden zijn geweest om voor een jaar in Eindhoven te kiezen. Maar zover kwam het dus niet, en nu gaat hij dus in Griekenland aan de slag. Zijn nieuwe club ontvangt vanavond het SC Freiburg van Mark Flekken in de Europa League (18.45 uur). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen