Frenkie de Jong én Memphis krijgen basisplaats van Xavi

17 september 2022, 15:41

Frenkie de Jong en Memphis hebben vanmiddag om 16.15 uur beiden weer eens een basisplaats gekregen bij Barcelona. Trainer Xavi geeft de Nederlanders in de thuiswedstrijd tegen Elche het vertrouwen vanaf de aftrap. De Jong moest het in het midweekse Champions League-duel met Bayern München nog met een half uurtje als invaller doen, terwijl Memphis in dat duel helemaal niet in actie kwam. 

De Jong vormt tegen Elche een middenveld met Pedri en Franck Kessié. Pedri is van dat drietal de enige die tegen Barcelona ook mocht starten. Het middenveld werd in die wedstrijd gecomplementeerd door Gavi en Sergio Busquets, die vanmiddag beiden plaatsnemen op de bank. Memphis start voorin vermoedelijk aan de linkerkant. Hij vormt de voorhoede van de Catalanen met Robert Lewandowski en Ousmane Dembélé, die vannacht voor het eerst vader werd maar ondanks zijn slaapgebrek mag starten. De basisplaats van Memphis gaat ten koste van zomeraankoop Raphinha, die in München nog mocht starten. 

De Jong en Memphis leken afgelopen zomer lange tijd op weg naar de uitgang in Camp Nou. Zo zou Manchester United al rond zijn geweest met Barcelona over een overgang van De Jong, maar blokkeerde de middenvelder zelf een overgang naar de nieuwe club van Erik ten Hag. Voor Memphis leek het doek ook te gaan vallen door de zware concurrentie die hij voorin ondervindt van onder meer Lewandowski, Raphinha, Ferran Torres en Ansu Fati. Toch bleef ook hij de club trouw, en krijgt hij nu voor de tweede competitiewedstrijd op rij het vertrouwen van zijn trainer. Vorige week speelde hij een uur mee in de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Cadiz, waarin De Jong de score opende. 

Barcelona kan vanmiddag de koppositie in de Priméra Division in ieder geval voor een dag overnemen van eeuwige rivaal Real Madrid. De Madrilenen staan nog zonder puntverlies bovenaan met vijftien uit vijf, terwijl de ploeg van Xavi dankzij vier overwinningen en een gelijkspel nu met dertien punten op de tweede plaats bivakkeert. Real komt zondagavond pas in actie. Dan gaat het op bezoek bij stadgenoot Atlético Madrid, dat voorlopig slechts zevende staat. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen