Van Gaal geeft update over agressieve vorm prostaatkanker

19 september 2022, 07:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal is zondagavond kort ingegaan op zijn gezondheid. De bondscoach van het Nederlands elftal maakte in april bekend dat hij lijdt aan een agressieve vorm van prostaatkanker. Aan tafel bij praatprogramma Humberto reageerde Van Gaal op vragen over de huidige situatie.

"Dit is geen ziekte waar je je ziek door voelt. Dit is een kwestie van managen, dat is het enige probleem. Gelukkig heb ik genoeg energie om dat te doen." Van Gaal ging dieper in op waar hij tegenaan loopt. "Als je prostaat wordt weggehaald, heb je minder beheersing over je urine. Dat moet weer terugkomen, maar dat heeft tijd nodig. Gelukkig gaat dat al beter."

Deze week meldt het Nederlands elftal zich weer in Zeist voor de laatste voorbereidingen op het wereldkampioenschap in Qatar voor november. Van Gaal verwacht tijdens de interlandperiode geen last te hebben van zijn ziekte. "Dat heeft met mijn energie te maken. Ik krijg een hoop energie van de spelers."

Het Nederlands elftal neemt het op tegen Polen en België. Oranje is met tien punten koploper van de Nations League-poule en heeft alleen een zege op nummer twee België nodig om de finaleronde van het toernooi te bereiken.

Lees ook: Van Gaal vindt Bijlow 'op dit moment niet geweldig keepen'

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen