Van Gaal en Driessen met elkaar in de clinch: "Dat is vals"

19 september 2022, 18:18

Een persconferentie van Louis van Gaal verveelt nooit. De bondscoach schoof maandagmiddag in Zeist aan om vooruit te blikken op de komende interlandperiode waarin Oranje aantreedt tegen Polen en België. Valentijn Driessen was uiteraard van de partij. De verslaggever van De Telegraaf moest het vorig jaar nog flink ontgelden tijdens een perspraatje van de bondscoach. Maandag was het wederom raak.

Van Gaal baarde afgelopen vrijdag opzien door liefst acht Ajacieden op te nemen in zijn selectie voor de Nations League-duels met Polen en België. Waar de oproep voor Remko Pasveer, Jurriën Timber, Daley Blind, Steven Berghuis en Steven Bergwijn weinig verbazing wekte, verraste Van Gaal wel met de uitnodigingen voor Devyne Rensch, Davy Klaassen en Kenneth Taylor. Laatstgenoemde debuteert in de Oranje-selectie, terwijl Rensch en Klaassen respectievelijk een vormdip en een reserverol hebben.

Driessen wilde van de bondscoach weten waaraan Klaassen, Rensch en ook Stefan de Vrij – die bij Inter zijn basisplaats is kwijtgeraakt – hun selectieplek hebben te danken. Van Gaal was echter niet blij met de vraag van De Telegraaf-verslaggever. "Daar heb jij de vorige keer Guus Til voor gebruikt, dat is vals. Ik ga hier geen spelers afvallen", reageerde de bondscoach. "Zij geven alles voor het Nederlands elftal. Dat jij dat niet vindt, moet je lekker zelf opschrijven in die krant van je." Van Gaal was duidelijk not amused en ratelde nog even door. "Ik ga mijn spelers niet afvallen. Vriendjespolitiek, schrijf dat maar. Probeer mij maar eruit te schrijven."

Van Gaal verwees Driessen door naar enkele andere journalisten in de zaal, die volgens de coach met hun vraagstelling op zoek waren naar negativiteit. Driessen legde zich er echter niet bij neer en stelde vervolgens toch nog een 'serieuze' vraag. Hij wilde weten of Amnesty International de gelegenheid krijgt om met internationals te praten over wat er allemaal speelt in Qatar. "Zij zijn vanmiddag nog een keer geïnformeerd door Gijs de Jong, onze secretaris-generaal. Ik zou het beter vinden dat de bonden dat doen. Die hebben een grotere invloed dan de spelers. Die moeten gaan spelen en geen politiek voeren. Daar zijn de spelers niet voor opgeleid", reageerde de bondscoach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

YES!! En het staat 2-0 voor de bondscoach

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

2-0? Hier laat hij zich wederom uit de tent lokken en zet zichzelf enorm voor schut. Ben zeker geen fan van Valentijn, maar hij heeft met iedereen ruzie. 3 x raden aan wie het dan ligt. Van Gaal denkt dat hij het voetbal heeft uitgevonden, hoezo hoogmoed.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen