Ajax-dames maken indruk met knap gelijkspel in Londen

21 september 2022, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 20 september

Romée Leuchter bezorgt Ajax gelijkspel op bezoek bij Arsenal

De dames van Ajax hebben in Londen met 2-2 gelijkgespeeld tegen Arsenal. In de heenwedstrijd van de tweede ronde in de Women's Champions League kwamen de Amsterdammers vroeg op voorsprong. Arsenal, waar Vivianne Miedema de hele wedstrijd speelde, kwam snel langszij en nam na rust een voorsprong, maar Ajax had het laatste woord.

'Frenkie de Jong raakt na dit seizoen grote concurrent kwijt'

Sergio Busquets (34) is aan zijn laatste maanden bij FC Barcelona bezig. Dat schrijft het Spaanse Marca. Als de situatie niet 'radicaal verandert', houdt de Spaanse krant een kleine slag om de arm, zal de routinier aan het einde van dit seizoen afscheid nemen van Camp Nou en zijn loopbaan in de Amerikaanse MLS willen voortzetten.

Wijnaldum doorbreekt stilte: "Situatie geaccepteerd"

Georginio Wijnaldum heeft op sociale media voor het eerst sinds 18 augustus weer wat van zich laten horen. De middenvelder raakte enkele dagen later geblesseerd op de training van zijn club AS Roma, en had daar veel moeite mee. "Ik was emotioneel en verdrietig", laat Wijnaldum weten, "maar heb de situatie nu geaccepteerd zoals het is." Door zijn blessure mist Wijnaldum het WK in Qatar, dat in november begint.

Zes potentiële WK-sterren die een boost goed kunnen gebruiken

De tijd vliegt voorbij en dat betekent dat de start van het WK in Qatar niet heel lang meer op zich laat wachten. Sterker nog, over precies twee maanden staan het gastland en Ecuador tegenover elkaar in de openingswedstrijd. Dat zal voor sommige potentiële WK-sterren even schrikken zijn. FCUpdate.nl zet een aantal namen op een rijtje die een boost richting het eindtoernooi heel goed kunnen gebruiken.

Brobbey heeft WK nog niet uit hoofd gezet: "Moet leveren"

Brian Brobbey beleeft niet zijn meest gelukkig weken. Nadat hij deze zomer voor veel geld door Ajax werd teruggehaald na een mislukt avontuur bij RB Leipzig, zit de twintigjarige spits de laatste wedstrijden steevast op de bank en werd hij niet geselecteerd voor het Nederlands elftal. In gesprek met De Telegraaf gaat Brobbey in op zijn ontwikkeling, én zijn kansen op het WK in Qatar.

Ronaldo nog niet klaar: "Na WK ook nog EK meemaken"

Het WK in Qatar wordt niet het laatste kunstje van Cristiano Ronaldo (37) in het shirt van Portugal. Dat heeft de aanvaller althans gezegd op een Portugees voetbalgala, waar hij een award gepresenteerd kreeg omdat hij van alle spelers wereldwijd de meeste treffers voor zijn land maakte (117).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen