Koeman: "Anders had hij gewoon in Camp Nou gespeeld hoor"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 september 2022 – Ronald Koeman heeft een boekje opengedaan over zijn mislukte poging om Georginio Wijnaldum naar FC Barcelona te halen. Alles wees er vorig jaar zomer op dat de Nederlandse middenvelder in Camp Nou aan de slag zou gaan, maar de deal ketste op het laatste moment af. Wijnaldum tekende een contract bij Paris Saint-Germain, dat hem inmiddels heeft verhuurd aan AS Roma. Door een scheenbeenbreuk heeft hij in Italiaanse dienst nog nauwelijks gespeeld.

Koeman: "Anders had hij gewoon in Camp Nou gespeeld hoor"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Koeman over het mislopen van Wijnaldum. "Ik heb natuurlijk geprobeerd om hem naar Barcelona te halen maar dat mislukte omdat de president toen meer met mij wilde stoeien dan een speler binnenhalen. Die zaak kwam om die reden stil te liggen en Wijnaldum koos toen maar voor Paris Saint-Germain. Anders had hij gewoon in Camp Nou gespeeld hoor."

Binnenkort wordt Koeman als het goed is herenigd met Wijnaldum. De 59-jarige Koeman volgt na het WK Louis van Gaal op als bondscoach van het Nederlands elftal en Wijnaldum is dan hersteld van zijn scheenbeenbreuk. "Ik heb een goede band met Gini en dan toon je interesse en wens je hem beterschap bij het herstel. Of de start in maart van Oranje haalbaar is? Ik weet niet hoe lang hij er uit zal zijn, maar het moet mogelijk zijn. Als hij dan weer in beeld is en gewoon speelt bij AS Roma, dan is Wijnaldum altijd een naam die bij het Nederlands elftal hoort."

Oranje
Koeman is op dit moment nog geen bondscoach en laat zich zodoende niet uit over bijvoorbeeld de keuzes die Van Gaal maakt. "Ik ben iemand die normaal gesproken ook gewoon zegt wat hij denkt. Dat heeft nu geen enkele zin. Ik wil op geen enkele manier de voorbereiding op een WK verstoren. Ik ga straks ook niet naar Qatar om te kijken. Dat heeft meerdere redenen hoor, maar ik kan mij voorstellen dat als ik daar ben dat er voortdurend wordt gevraagd naar wat ik vind. Daar heeft niemand iets aan. Ik vind het uiteraard wel interessant hoe Nederland zich straks presenteert op het WK, maar ik begin in januari en dan ben ik aan de beurt om vragen te beantwoorden."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  LaLiga

  gerelateerd