Het voetbalseizoen is weer begonnen: er staat ons een hoop te wachten

22 september 2022, 10:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Van het WK Voetbal in de winter in Qatar, tot de spannendste Champions League-wedstrijden. Het internationale voetbalseizoen is begonnen met de UEFA Champions League in september. Ook de UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League zijn inmiddels losgebarsten.

Welke ploeg wint dit seizoen de UEFA Champions League?

De Spaanse grootmacht Real Madrid versloeg Liverpool in de finale in 2022. De Champions League bestaat uit acht poules, elk met een aantal mogelijke spannende wendingen. De enige Nederlandse ploeg die in de Champions League meedoet is Ajax. Zij staan in de groepsfase tegenover Liverpool, Rangers en Napoli. Zeker niet de makkelijkste poule voor de club uit Amsterdam, maar ook niet onhaalbaar met drie punten uit twee duels.

De eerste wedstrijd van de Europese competitie werd op 6 september gespeeld tussen Chelsea en Dinamo Zagreb, later op de dag nam Real Madrid, de winnaar van het miljoenenbal vorig seizoen het op tegen Celtic. Celtic is een van de meest dominante in de Schotse Football League en levert een belangrijk aantal spelers aan het Schotse nationale elftal. De finale van de UEFA Champions League 2022-23 wordt gespeeld in het Atatürk Olympisch Stadion van Istanboel op 10 juni 2023.

Het WK in Qatar wordt verrassend in de winter gehouden

Aangezien het EK voetbal in 2021 gespeeld werd, hebben we een jaar na het EK 2021 alweer een groot toernooi: het WK 2022 in Qatar. Het EK zou oorspronkelijk plaatsvinden tussen 12 juni en 12 juli 2020; maar werd, als gevolg van de coronapandemie, verplaatst naar de data 11 juni en 11 juli 2021. Het WK 2022 begint op 20 november 2022 om 17.00 uur Nederlandse tijd en duurt tot 18 december 2022. Goed om te weten: het tijdsverschil met Qatar tijdens de Wereldbeker 2022 is twee uur ten opzichte van Nederland.

Het Nederlands elftal kwalificeerde zich voor de Wereldbeker in Qatar na een 2-0 overwinning tegen Noorwegen. De eerste wedstrijd van de wereldbeker vindt plaats op 21 november om 11.00 uur. De Nederlandse wedstrijden worden uitgezonden op NPO. De openingswedstrijd van het WK gaat tussen gastland Qatar en Ecuador.

Aanvankelijk was de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Senegal gepland als openingswedstrijd, maar op verzoek van gastland Qatar is dat veranderd. Vermoedelijk zullen spelers als Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Memphis Depay allemaal in de Nederlandse WK-selectie opgenomen worden door Louis van Gaal. Georginio Wijnaldum viel echter reeds af na een teleurstellend eerste seizoen bij PSG.

De Europa League gaat in September van start

De zes speeldagen in de UEFA Europa League-groepsfase dit najaar worden in slechts negen weken gehouden vanwege de FIFA wereldbeker die in november begint. Dit betekent een druk programma voor de deelnemende teams. De teams voor de groepsfase zijn al even bekend, nadat de laatste tien winnaars van de play-offs hun plaats in de competitie veiligstelden. Ze voegden zich bij de twaalf clubs die zich automatisch kwalificeerden en de tien teams uit de derde kwalificatieronde en de UEFA Champions League-play-offs, waaronder PSV.

De club uit Eindhoven werd bij de loting voor de groepsfase van de UEFA Europa League 2022 - 2023 samen met Arsenal in groep A ingedeeld. Door zijn tijd als spits bij Manchester United is PSV manager Ruud van Nistelrooy goed bekend met Arsenal. Arsenal heeft daarmee de kans om enkele rivaliteiten te doen herleven.

Zes keer stonden Arsenal en PSV tegenover elkaar in de UEFA Champions League, met drie overwinningen voor Arsenal, twee keer speelden de teams gelijk en één keer won PSV. Manchester United neemt ook deel aan de Europa League met Erik ten Hag als hun coach, Cristiano Ronaldo kreeg tot dusver in beide duels een basisplaats. De finale van de UEFA Europa League 2022/23 vindt plaats in de Puskás Aréna van Boedapest op 31 mei 2023.

Waar kijk je dit jaar naar Europees voetbal en de WK wedstrijden?

Dit seizoen is er een hoop voetbal op tv. Wil je graag live voetbal online kijken, als je onderweg bent of in de pauze op kantoor? Het kan bij NLZIET. NLZIET is een online tv-dienst waarmee je voor een vast en extreem aantrekkelijk maandelijks bedrag live voetbal kijkt. Alle 38 tv zenders worden gestreamd in HD-kwaliteit. Met NLZIET heb jij geen tv-abonnement en dus langdurig contract nodig. Je kunt NLZIET 14 dagen gratis uitproberen, daarna slechts 7,95 per maand. Een abonnement is altijd online opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. NLZIET is geschikt voor iedereen die zo weinig mogelijk wil betalen en toch toegang wil tot live voetbalduels uit bijvoorbeeld de UEFA Champions League, de UEFA Nations League en het EK Voetbal en WK voetbal.

Tv-kijken via internet doe je via NLZiet

Je kunt het Europese voetbal én het WK bekijken waar en wanneer je maar wilt met NLZIET. Je hoeft geen enkele wedstrijd van de Champions League, Europa League, Europa Conference League of Nations League te missen, of je nu op reis bent of thuis aan het relaxen bent.

Wil je een wedstrijd bekijken die nu live op TV wordt uitgezonden, maar heb je het begin van de uitzending gemist? Geen probleem! Door "vanaf begin" te kiezen, kun je de TV uitzending eenvoudig online vanaf het begin bekijken.

Het fijne van een NLZIET-abonnement is dat je tot niets verplicht bent, je kunt je abonnement beëindigen wanneer je maar wilt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen