'Schuurs liet wereldtop achterwege voor avontuur bij Torino'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 september 2022 – Perr Schuurs (22) maakte afgelopen zomer na vier seizoenen voor Ajax te hebben gespeeld de overstap naar de Serie A. De jonge verdediger kon bij de Amsterdammers niet rekenen op een basisplaats en maakte daarom voor elf miljoen euro de overstap naar FC Torino. Het had echter niet veel gescheeld, of Schuurs was in een andere competitie aan de slag gegaan.

'Schuurs liet wereldtop achterwege voor avontuur bij Torino'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens het Italiaanse Tuttosport was de interesse in Schuurs namelijk aanzienlijk. Zaakwaarnemer George Gardi liet weten dat er flinke concurrentie was voor de Limburger. "De eerste keer dat de directeur liet weten Perr te willen halen, dacht ik dat het onmogelijk was aangezien er grote concurrentie was. We hadden het over Tottenham Hotspur, PSG en Liverpool."

Schuurs zelf zou echter de voorkeur hebben gegeven aan een tussenstap via de Serie A, ook met het oog op zijn rol binnen het Nederlands elftal. "Toen koos Perr voor Torino. Hij is ervan overtuigd dat het zijn kansen op Oranje vergroot." In Turijn heeft Schuurs getekend tot de zomer van 2026. Met Torino bezit Schuurs momenteel na een uitstekende start de negende plaats in de competitie. Na de interlandperiode wacht de lastige uitwedstrijd tegen koploper SSC Napoli.

Concurrentiestrijd
Na een razendsnelle doorbraak bij jeugdliefde Fortuna Sittard, waar hij op 17-jarige leeftijd al als aanvoerder werd benoemd, maakte Schuurs in de zomer van 2018 de definitieve overstap naar Ajax. In Amsterdam lukte het hem nooit om onbetwist basisspeler te worden, mede door de opkomst van Jurriën Timber. Bij Torino stond Schuurs afgelopen zaterdag wel in de basis in de verloren thuiswedstrijd tegen Sassuolo (0-1) en lijkt hij voorlopig meer kans te hebben op speelminuten dan in Amsterdam het geval was.

Lees ook: Schuurs: "Ajax is de top van Europa, dan moet je reëel zijn"

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd